SOHR: Dumanlar yükseliyor. Afrin Kantonu yoğun bombardıman altında

SOHR: Dumanlar yükseliyor. Afrin Kantonu yoğun bombardıman altında

KrdNews Haber Merkezi

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Kobane ve Afrin kantonundaki çok sayıda alanın Türk ordusu ve Türkiye destekli gruplarca bombalandığını duyurdu.

Afrin Kantonunun Meyan bölgesine yönelik ağır topçu saldırılarının gerçekleştiğini bildiren Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Kobani yakınlarından da dumanların yükseldiğini iddia etti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, yerel kaynaklardan edinerek doğrulatarak yayınladığı bildiride Türk topçusu tarafından yapılan bombardıman nedeniyle can kaybının veya maddi zararın olup olmadığına yönelik henüz net bir bilginin kendilerine ulaşmadığı belirtildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin iddialarına göre Kobane ve Kobane’ye yakın Haşraki Dağı ve kırsal alanlarda da Türk askerleri tarafından yakılan ateşlerin ekili alanlara zarar verdiği ve bölgeden çok yoğun bir duman tabakasının göğe yükseldiği belirtildi.

Bomba sesleri Halep'ten duyuluyor

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Afrin bölgesine yönelik ağır bombardıman gerçekleştirildiğini söyledi. Türk topçu birliklerinin Afrin’e yönelik yoğun saldırısı olduğun belirterek bölgede büyük bir panik olduğunu belirtti.

Türk topçu saldırısı dışında Afrin’in güneyinde ve doğusundaki alanlarda da cihatçı militanları bünyesinde bulunduran Özgür Suriye Ordusu ve El-Kaide’ye yakın grupların da havan topu ve makinalı tüfek ateşi ile Afrin Kantonundaki alanlara yönelik saldırıda bulunduğunu açıkladı.

Afrin bölgesine yönelik saldırıların yoğunluğuna dikkat çeken örgüt, bombardımanın sesinin Halep’ten rahatlıkla duyulabildiğini belirtti.