BAE ve Bahreyn’den Mısır'a tam destek

BAE ve Bahreyn’den Mısır'a tam destek

BAE ve Bahreyn, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin, Sidi Barrani'deki Libya ile ilgili konuşmasındaki açıklamalarına destek verdiklerini ifade ettiler. Başkent Abu Dabi ve Manama, Libya'daki endişe veren gelişmelerin etkilerinden güvenliğini ve istikrarını korumak için Mısır’ın alacağı tüm önlemlerde Mısır’ın yanında duracaklarını açıkladılar.

BAE Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı, Mısır'ın Libya'daki, özellikle tüm uluslararası kararlarla tutarlı Kahire girişimiyle kapsamlı bir siyasi çözüme ulaşma çabalarına övgüde bulundu. Cumhurbaşkanı Sisi’nin Libya’nın güvenliği ve istikrarını yeniden sağlama konusundaki çabasının, Mısır'ın istikrar ve güvenliğinin Arap ulusal güvenliğinin ayrılmaz bir parçası olarak gerçek bir Arap yaklaşımı olduğunu vurguladı. 

Bakanlık, Kahire'nin, Berlin Konferansı’nın sonuçlarına göre Libya halkının can güvenliğini sağlamak için acil ateşkes sağlama ve Birleşmiş Milletler’in himayesinde milislerin dağıtılması, silahların teslimi, kapsamlı müzakereler ve siyasi sürecin başlatılması çabalarına övgüde bulundu. Ayrıca Libya'ya yabancı müdahalenin ve Libya'daki aşırılık yanlısı güçlere dış desteğin durdurulması gerektiğini belirtti.

Bakanlık, BAE'nin, Libya'da derhal ateşkes ve siyasi sürece bağlılık pozisyonunu yeniden vurgulayarak, çatışmayı sona erdirmek ve Libya halkının isteklerini karşılayacak istikrarı elde etmek için tek çözümün siyasi bir çözüm olduğunu belirtti.

Diğer taraftan Bahreyn Dışişleri Bakanlığı, Mısır Cumhurbaşkanı'nın, Mısır'ın batı sınırlarını terörist ve paralı milis tehdidinden koruma ve güvence altına alma konusundaki kararlılığını dile getirdiği konuşmasına destek verdiğini vurguladı. Libya’da dökülen kanın engellenmesi Mısır ve Arap ulusal güvenliğinin ayrılmaz bir parçası olarak, Libya’da güvenlik ve istikrarın sağlanması için gösterilen çabayı takdir ettiğini ifade etti.

Bahreyn Dışişleri Bakanlığı, Mısır Cumhurbaşkanı'nın konuşmasının içeriğini, Mısır liderliğinin büyük bilgeliğini ve samimi niyetlerini gösterdiğini belirterek, Mısır’ın güvenliğini ve Arap ulusal güvenliğini tehlikeye düşürmeyi amaçlayan herkese çok önemli ve açık bir mesaj "olarak niteledi. Libya'da devam eden çatışmada, kardeş Libya halkının güvenlik, istikrar ve barış konusundaki istek ve arzularını gerçekleştirmek için Kahire Bildiri Girişimi'ne işaret etti. Bahreyn, güvenliğini ve istikrarını korumak için aldığı tüm önlemlerde Mısır'ın yanında ve destek olduğunu teyit etti.