HDP’li Taşçıer: Bugün PKK yarın KDP sonra KYB

HDP’li Taşçıer: Bugün PKK yarın KDP sonra KYB

 HDP Milletvekili İmam Taşçıer, Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi topraklarında gerçekleştirdiği askeri operasyonları doğru bulmadığı belirterek, “Türkiye’nin sınırı geçerek böyle operasyonlar yapmasını ne Irak, ne ABD ne de Güney Kürdistan hükümeti kabul etmemeli” dedi.

Rûdaw’a konuşan Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, “Kürtler birlik olmayana kadar kurtuluşları çok zordur. 100 yıldan fazladır atalarımız birlikten bahsediyor. Fakat şimdi öyle bir aşamaya geldik ki Kürtler Ortadoğu’da önemli bir aktör haline geldi ve bu konum Kürtlerin statü sahibi olmasına yol açacak” dedi.

“Bugün Güney Kürdistan’da Kürtler bir statü sahibi ve biz bu yapıyı gözümüz gibi korumalıyız” diyen Taşçıer, “Fakat onlar da şunu bilmeliler ki bugün PKK’yi bahane derek saldıranlar yarın KDP’ye, sonraki gün KYB’ye karşı da aynısını yapacak. Çünkü Kürd’e düşmanlık yapanların gözünde tüm Kürtler aynıdır, aralarında fark yoktur” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin 37 yıldır PKK’yi “bahane” ederek Güney Kürdistan topraklarında operasyon düzenlediğini ifade eden HDP’li vekil, “Irak bağımsız bir devlettir ve Kürdistan’da bu devlete bağlı bir bölgedir. Türkiye’nin sınırı geçerek böyle operasyonlar yapmasını ne Irak, ne ABD ne de Güney Kürdistan hükümeti kabul etmemeli” değerlendirmesinde bulundu.

Taşçıer, “Saddam da, ‘Peşmerge başka, Kürtler başka’ diyordu. Bugün aynısı PKK için de söyleniyor. PKK’nin Güney Kürdistan’ın şartlarını gözden geçirmesi gerekiyor ancak bu Türkiye’ye sınırları aşıp orada operasyon yapma hakkı vermiyor” dedi.

Diplomasi ve uluslararası çalışmaların gerekli olduğunu ancak Kürtler için “ittifak” meselesinin herşeyden önce gelmesi gerektiğini vurgulayan Taşçıer, “Bugün Rojava’da PYD ile ENKS arasında bir ittifak sağlandı. Bu bize şöyle bir inanç veriyor; Kürdistan’ın dört bir yanında da bu şekilde bir ittifak sağlanacak. Temennimiz yakın bir zamanda Güney Kürdistan’da da böyle bir ittifak oluşmasıdır” ifadesini kullandı.