HPG Saldırıda hayatını kaybeden 4 üyesinin kimlik bilgilerini açıkladı

PKK’nin silahlı kanadı HPG, 20 Mayıs’ta Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Duhok’ta bir araca düzenlenen insansız hava aracı saldırısnda hayatını kaybeden 4 mensubunun kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG Saldırıda hayatını kaybeden 4 üyesinin  kimlik bilgilerini açıkladı

Açıklamada hayatını kaybeden PKK’lilerin tedavi olmak amacıyla bölgede bulundukları ve akabinde dönüş yolundayken vuruldukları belirtildi.

Öldürülen kişilerin silahsız oldukları vurgulanan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “20 Mayıs gecesi sağlık soruları olan bir grup yoldaşımız tedaviden gelirken Duhok’a bağlı Mangişkê köyü civarında Türk devletinin hava saldırısına uğramıştır. Bu saldırıda 4 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan Zagros, Dilgeş, Dara ve Fırat yoldaşlarımız sağlık sorunları olan ve tedaviden dönen arkadaşlarımızdı. Sivil ve silahsızlardı, ancak silahsız olmalarına rağmen hedeflenmişlerdir. Bu arkadaşlarımızın Türk devletinin belirttiği gibi üst düzey görev alma durumları söz konusu değildir.”

Hayatını kaybeden PKK’lilerin kimlik bilgileri şöyle: Mehmet Emin Alkaş (Dilgeş Serhat - Muş), Selahattin Dede (Zagros Glort - Hakkari) Babek Ebdiselendeci (Sine) ve Anter Fırat (Fırat Şoreş - Urfa) /Rudaw