Bafıl Talabani: KYB, Peşmerge Güçlerinin birleşmesini destekliyor

KYB Genel Başkanı Bafıl Talabani, partisinin Peşmerge güçlerinin yeniden birleşmesini her şekilde desteklediğini söyledi.

Bafıl Talabani: KYB, Peşmerge Güçlerinin birleşmesini destekliyor

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Başkanı Bafıl Talabani, görev süresi dolan ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Irak ve Suriye Birleşik Müşterek Görev Gücü Komutanı Tümgeneral Matt McFarlane ile Bağdat’ta bir araya geldi.   

Görüşmede Bafıl Talabani, görev süresi boyunca IŞİD'e karşı askeri operasyonları yine Kürdistan Bölgesi ile Bağdat arasındaki askeri işbirliğine destek ve koordine eden ABD’li General Matt McFarlane’nin rolünden övgüyle bahsetti.

Bölgedeki güvenlik durumu, Peşmerge Güçleri bünyesindeki reform ve yeninden örgütlenme sürecinin de gündeme geldiği kaydedildi.  

Bafıl Talabani bu konuda "KYB, Kürdistan'ı savunması için Peşmerge Güçlerinin birleşmesini ve güçlü ulusal bir gücün oluşturulmasını her yönüyle destekliyor. Ancak adilane ve her türlü özel çıkardan uzak olması kaydıyla" ifadelerini kullandı.

Talabani "Güvenlik güçleri arasındaki işbirliği ve ortak çalışma, bölgede istikrarın sağlanmasında önemli bir faktördür. Ve bunun için çalışıyoruz" dedi.