Neçirvan Barzani, Hemdaniye yaralılarını ziyaret etti

Başkent Erbil'de Hemdaniye’deki düğün salonunda çıkan yangında yaralananları ziyaret eden Başkan Neçirvan Barzani, Irak Başbakanı Sudani’den olayın soruşturulmasını ve mağdurların tazmin edilmesini talep ettiğini söyledi.

Neçirvan Barzani, Hemdaniye yaralılarını ziyaret etti

Musul’un Hemdaniye ilçesindeki bir düğün salonunda dün akşam çıkan yangında en az 100 kişi hayatını kaybederken 150’den fazla kişi de yaralandı.

Yaralıların bir kısmı tedavi için Erbil’deki hastanelere nakledildi.

Emergency Hastanesi’nde yaralıları ziyaret eden Başkan Neçirvan Barzani, bir süre kendileri ile sohbet etti ve hastane yetkililerinden bilgi aldı.

Çıkışta gazetecilere konuşan Barzani, “Herşeyden önce kurbanların yakınlarına başsağlığı diliyorum. Büyük bir insani felaket yaşandı” dedi.

İlk andan itibaren bölgeye sağlık ekipleri ile intikal eden Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanlığı’na ve Erbil Valiliği’ne teşekkür eden Neçirvan Barzani, “Ayrıca bugün yaralılara gösterdikleri ilgiden ötürü tüm sağlık çalışanlarını tebrik ediyorum. Bu bütün Kürdistan Bölgesi halkı için gurur verici bir tablodur. Bu büyük insani felaket karşısında kardeşlerimizin yanında olmalıyız. Allah yakınlarına sabır versin” ifadelerini kullandı.