Kürdistan Anti Terör: Erbil Uluslararası Havalimanını hedef alan 3 İHA düşürüldü

Kürdistan Bölgesi beşkenti Erbil kentindeki, Erbil Uluslararası Havalimanı yakınında bulunan ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı Uluslararası Koalisyon üssünü hedef alan bomba yüklü 3 insansız hava aracının (İHA) düşürüldüğü bildirildi.

Kürdistan Anti Terör: Erbil Uluslararası Havalimanını hedef alan 3 İHA düşürüldü

Kürdistan Bölgesi Anti Terör Birimi, resmi Facebook hesabından konuya ilişkin açıklama yayımladı.

Açıklamada, Erbil Uluslararası Havalimanı yakınlarındaki Koalisyon üssünü hedef alan bomba yüklü 3 İHA'nın yerel saatle 05.05'te düşürüldüğü belirtildi.

Bir drone patlamadı

Rûdaw muhabiri Sidad Leşkeri bu sabah saat 05.05 sularında Erbil’in Cejnekan nahiyesinden ateşlendiği tahmin edilen bomba yüklü drone Erbil Uluslararası Havalimanına düştüğünü söyledi. Saldırı Irak’taki İran destekli Şii “İslami Direniş” isimli grup tarafından gerçekleştirildi.

Rûdaw muhabirinin bildirdiğine göre drone bağlı 2 metre uzunluğundaki füze havalimanı yakındaki boş araziye düştü ve patlamadı.

Olay yerine ulaşan güvenlik güçleri bomba yüklü füzeyi alarak incelemek üzere götürdüğü belirtildi.

Dün gece füzeli saldırıda 3 sivil yaşamını yitirdi

Dün gece İran Devrim Muhafızları Erbil kentine 10 balistik füze fırlattı. Kürd iş insanı Pêşrew Dizayi’nin evine 5 füze isabet etti. Pêşrew Dizayi, bir yaşını doldurmamış kızı Jina ve evde misafir olan Iraklı iş insanı Kerem Mikhail yaşamını yitirdi, eşi 2 çocuğu ve 2 çalışan yaralandı.

10 balistik füze atılan saldırılarda toplamda 8 yerleşim yeri isabet aldı ve 17 sivil yaralandı.

Hayatını kaybeden iş insanı Bağdat’ta ikamet eden Hristiyan asıllı Kerem Mikhail’in Samsung Şirketi ile ortak çalışan Rewa isimli elektronik malzeme satan bir şirketin sahibi olduğu öğrenildi.

Kürdistan  Güvenlik Konseyi'nin açıklamasında, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun dün gece Erbil'deki birçok sivil yerleşim birimine çok sayıda balistik füzelerle gerçekleştirdiği saldırılarda 4 sivilin hayatını kaybettiği,6 kişinin de yaralandığı bildirilmişti.