Netanyahu İran'ı nükleer savaşla tehdit etti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada "İran'ın inandırıcı bir nükleer tehditle yüzleşmesi gerektiğini" ileri sürmüş, Başbakanlık daha sonra bu ifadeyi geri çekmişti.

Netanyahu İran'ı nükleer savaşla tehdit etti

İran'ın BM Daimi Temsilcisi Amir Said Iravani, Salı günü BM'ye gönderdiği mektupta, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Birleşmiş Milletler Genel Kurulu (BMGK) konuşması sırasında yaptığı "nükleer silah tehdidine" İran'ın tepki göstermekte tereddüt etmeyeceğini belirtti.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'ya göre Büyükelçi mektubunda "Ulusal çıkarlarımızı savunmak için meşru ve doğal haklarımızı kullanmaktan çekinmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Jarusalem Post'un haberine göre, Iravani mektubunda "Hükümetimizin emriyle, Güvenlik Konseyi'nin dikkatini İsrail Başbakanı'nın İran'a karşı nükleer silah kullanımına ilişkin son endişe verici ve ciddi tehdidine çekmek istiyorum" ifadesini kullandı.

İran'a yönelik nükleer savaş tehdidi

Netanyahu BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada "İran'ın inandırıcı bir nükleer tehditle karşı karşıya kalması gerektiğini" ileri sürmüş ve "İsrail Başbakanı olduğum sürece İran'ın nükleer silah edinmesini engellemek için elimden gelen her şeyi yapacağım" demişti.

İsrail Başbakanlık Ofisi, Genel Kurul konuşmasının ardından Netanyahu'nun yorumlarına açıklık getirerek başbakanın "askeri tehdit" demek istediğini ileri sürdü.

İran: Nükleer silahlar insanlığın varlığı için tehdit oluşturuyor

Iravani mektubuna şöyle devam etti: "Nükleer silahların insanlığın ve dünyanın varlığına yönelik bir tehdit oluşturduğu düşünüldüğünde, böyle bir tehdit, özellikle de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu gibi güvenilir bir forumdan dile getirilmesi uluslararası toplumda bir şok etkisi yaratacaktır.

Koşullar ne olursa olsun, herhangi biri tarafından, herhangi bir zamanda ve herhangi bir yerde nükleer silahların kullanılması ya da sadece kullanma tehdidinde bulunulması dahi uluslararası yasaların açıkça ihlalini teşkil eder."

Mepanews