Taliban Sözcüsü: Afganistan topraklarının yüzde 80’ini kontrol ettik

Taliban Sözcüsü Muhammed Naim, Taliban’ın Afganistan topraklarının yüzde 80’nin kontrol ettiğini belirterek, “Bağımsız bir İslam devleti kurmayı hedefliyoruz” dedi.

Taliban Sözcüsü: Afganistan topraklarının yüzde 80’ini kontrol ettik

Rûdaw TV'de yayınlanan "Rûdawî Emro" programına katılan Taliban'ın Siyasi Bürosu Sözcüsü Muhammed Naim Afganistan’da yaşanan gelişmelere ilişkin konuştu.

Sözcü Muhammed Naim, Taliban’ın şu anda Afganistan topraklarının yüzde 80'ini kontrol ettiğini ve ülkenin tamamını kontrol etmeyi hedeflediğini doğrulayarak, "Önceliğimiz sorunları diyalog yoluyla çözmek ve biz İran ve Türkmenistan ile iki ana geçiş kapısını kontrol ettikten sonra bağımsız bir İslam devleti kurmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Ülkede bağımsız ve tarafsız bir İslami rejimi kurmayı hedeflediklerini vurgulayan Naim, “Sorunları diyalog yoluyla çözmek, bağımsız bir İslam devleti kurarak insanların onurlu bir şekilde yaşamasını amaçlıyoruz” ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden'in 31 Ağustos'tan önce askerlerin geri çekilmesini savunduğu açıklamasından sonra, Taliban mensuplarının Afganistan'ın batısındaki iki hayati geçişin kontrolünü ele geçirdiği ifade eden Naim sözlerine şöyle devam etti:

"Geleceğimiz için halkımızın tek el olmasını istiyoruz. Amacımız halkımızın taleplerini karşılayan İslami bir sistem getirerek ülkenin kaderini tayin etmektir”