İddia: ABD, Gazze'de İHA'larla rehine arıyor

İsrail basınında, ABD'nin Filistinli grupların elindeki İsrailli rehinelerin yerlerini belirlemek için Gazze Şeridi üzerinde insansız hava araçları (İHA) uçurduğu yönünde haberler yer aldı.

İddia: ABD, Gazze'de İHA'larla rehine arıyor

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, ABD, Gazze Şeridi'ndeki İsrailli rehinelerden en az 10'unun ABD çifte vatandaşı olduğunu belirtiyor.

ABD, Filistinli gruplar tarafından tutulan İsrailli rehinelerin yerlerini belirlemek için Gazze Şeridi üzerinde İHA'lar uçuruyor. Haberde bu konuda daha fazla bilgi verilmedi.

İsrail'in Kanal 12 televizyonunun haberinde de, ABD ordusunun, kaçırılan İsraillilerin durumu ve konumu hakkında istihbarat bilgisi toplama çabaları kapsamında Gazze Şeridi semalarında gelişmiş MQ-9 Reaper İHA'ları uçurduğu kaydedildi.

Haberde ABD basınına dayandırılarak, silahsız olan ve İsrail ordusunun Gazze’nin kuzeyinde yürüttüğü savaşın bir parçası olmayan İHA'ların istihbarat faaliyeti kapsamına girdiği ileri sürüldü.

The New York Times'ın en az 6 ABD İHA'sının bir haftayı aşkın süredir Gazze Şeridi'nin güneyinde görev yaptığını kaydettiği aktarılan haberde, İsrail'in istihbarat amacıyla Gazze Şeridi semalarında sık sık askeri İHA'lar uçurduğu ancak ABD'nin böyle bir şeyi ilk kez yaptığı belirtildi.

ABD'den konuya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.