Bahçeli: DEM Parti milletvekillerinin maaşı kesilsin, AYM kapatılsın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Partili vekillerin maaşlarının kesilmesini ve AYM'nin kapatılmasını istedi.

Bahçeli: DEM Parti milletvekillerinin maaşı kesilsin, AYM kapatılsın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'teki grup toplantısında muhalefeti hedef gösterdi, Anayasa Mahkemesi'nin kapatılmasını istedi, DEM Partili milletvekillerini teröristilan ederek maaşlarının kesilmesini önerdi. 

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Dem vekillerinin maaşları kesilsin

''Gelişmeler karşısında ilk önerim, 57 DEM milletvekilinin maaşının ve bu terör yuvasına ödenecek Hazine yardımının derhal kesilerek terörle mücadeleye ve şehit ailelerine aktarılmasıdır. İkinci önerim, teröre yardım ve yataklık yapan sözde milletvekillerin görüşülmeyi bekleyen dokunulmazlık dosyalarının karara bağlanarak bu haşaratların acilen mahkemeye çıkarılmasıdır. Üçüncü önerim, AYM statüsünün radikal şekilde ele alınarak yeniden yapılandırılması ya da bu mahkemenin kapatılmasıdır. Dördüncü önerim de TBMM'de kürsü dokunulmazlığı sınırlarının yeniden çizilmesidir. AYM'nin malum başkanı ve üyeleri şehit haberleri karşısında acaba ne hissetmişlerdir? Nasır tutmuş vicdanları biraz olsun sızlamış mıdır?

Bay zühtü, senin ipin kimin elinde

AYM'nin önünde görüşülmeyi bekleyen 129 bin 140 bireysel başvuru dosyası varken mahkum Can Atalay dosyasını acilen inceleyip hak ihlali verilmesinin izahını kara cübbeli işbirlikçiler nasıl yapacaktır? Aynı özen ve dikkat neden ve niçin HDP ve devamı partilerin kapatılmasında gösterilmemektedir? AYM'nin başkan ve üyeleri, kulak veriniz, bana şehitlerimizin omzunda vatan toprakları emanet edildi, onların katilleri aramızda dolaşıyor. Uzaktan kumandalı yargı da yargıç da olmaz diyen Bay Zühtü, senin ipin kimin elindedir?''