Mazlum Abdi'den uluslararası topluma çağrı: Tehlikeli bir hal aldı

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, Türkiye’nin son birkaç gündür Rojava’ya dönük bombardımanlarına ilişkin X hesabından bir açıklama yayınladı.

Mazlum Abdi'den uluslararası topluma çağrı: Tehlikeli bir hal aldı

“Yeni bir imha politikasının benimsendiğine işaret ediyor”

Mazlum Abdi açıklamasında “Türk saldırganlığı bugün Kuzey ve Doğu Suriye'deki altyapı ve sivil tesislerin hedef alınmasının genişletilmesiyle tehlikeli bir hal aldı. Sivillerin büyük kayıplara uğramasına neden olan bu tırmanış, yeni bir imha politikasının benimsendiğine işaret ediyor” ifadelerini kullandı.

DSG komutanı, saldırıların, istikrarı baltaladığını, sınır ötesi riskleri endişe ve gerilimi artırdığını söyledi.

“Uluslararası toplumu Türkiye'ye müdahaleye çağırıyoruz”

“Türkiye'yi kendi iç sorunlarına odaklanmaya ve bunları sınırları içinde çözmeye çağırıyoruz” diyen Mazlum Abdi açıklamasının devamında uluslararası topluma da çağrıda bulundu.

Abdi, “Halkımızın haklarını ve güvenliğini savunma taahhüdüyle, uluslararası toplumu Türkiye'yi caydırmak ve bölgede istikrarı korumak için müdahale etmeye çağırıyoruz.

“Sesizlik endişe verici”

Uluslararası toplumun ve insan hakları örgütlerinin sessizliği endişe verici bir sinyaldir.Durumun ağırlaşmasını ve büyük bir savaşın çıkmasını önlemek için Küresel Koalisyon ile anlaşmalara güveniyoruz” ifadelerini kullandı.