Deyr ez Zor'da DSG ile IŞİD iarasında şiddetli çatışmalar

IŞİD’in Suriye’nin doğusundaki Deyr Ez Zor’un Hecin kentini Demokratik Suriye Güçleri’nden (DSG) geri aldığı ve bölgede şiddetli çatışmaların yaşandığı bildiriyor.

Deyr ez Zor'da DSG ile IŞİD iarasında şiddetli çatışmalar

 IŞİD’in Suriye’nin doğusundaki Deyr Ez Zor’un Hecin kentini  Demokratik Suriye Güçleri’nden (DSG) geri aldığı ve bölgede şiddetli çatışmaların yaşandığı bildiriyor.

DSG IŞİD’e yönelik başlattığı ‘Terörü Sonlandırma Operasyonu’ kapsamında Deyr Ez Zor’un  Hecîn, Sose, Şeife ve Mezar  köyüne kontrol ettiğini duyurmuştu.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi(SOHR), son bir kaç gündür IŞİD ile DSG arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını ve bazı bölgelerin DSG’nin kontrolünden çıktığını duyurdu.

IŞİD üyelerinin hava koşullarını fırsat bilerek Hecin ve Suse ilçelerinde, DSG güçlerine saldırdığı, saldırılarda 68 DSG savaşçısı hayatını kaybetti, 100’ün üzerinde savaşçı ise yaralandı.  SOHR saldırıların yoğunlaşması üzerine DSG güçlerinin Suse ilçesinden çekildiği ileri sürüldü.

Öte yandan operasyon komutanları Suse bölgesinden çekildiği iddialarını reddederek çatışmaların devam ettiğini, çatışmalarda 14 DSG savaşçısının hayatını kaybettiğini 80 IŞİD mensubunun ise öldürüldüğünü söyledi.