Mazlum Abdi, Suriye hükümetiyle diyalog şartlarını açıkladı

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, Suriye hükümetiyle diyaloga girilebilmesi için Suriye’nin öncelikle Özerk Yönetim’i ve DSG’ni tanıması gerektiğini söyledi.

Mazlum Abdi, Suriye hükümetiyle diyalog şartlarını açıkladı

DSG Komutanı Mazlum Abdi, Rojava’daki yerel medyaya verdiği demeçte Suriye hükümeti ile diyalog şartlarını açıkladı.

Mazlum Abdi, Suriye hükümeti ile aralarında çok sayıda görüşme gerçekleştiğini, Rojava Özerk Yönetimi’nin Suriye yönetimi ile her zaman diyalog kurmaya çalıştığını ancak Suriye hükümetinin diyaloğa hazır olmadığını ifade etti.

DSG Başkomutanı ayrıca; Şam'ın Suriye’deki değişimi görmediğini, mevcut durumu kabullenmediğini ve savaşın başladığı 2011 öncesine dönmek istediğini vurguladı.

ABD'nin Suriye hükümeti ile görüşmelerine karşı olmadığını da belirten Abdi, diyalog başlatmak için Suriye hükümetinin Özerk Yönetimi anayasal olarak tanıması ve DSG'nin özel konumunu dikkate alması gerektiğini kaydetti.

Abdi, Suriye ile görüşmelerde Rusya'nın önemli bir rolü olduğunu da söyledi.

Rojava Yönetimi’nin kurulmasının üzerinden 9 yıl geçti. Rojava’nın siyasi başkenti olarak bilinen Kamışlo'da ise Suriye hükümetinin varlığı kısmen korunuyor.

Kamışlo’da bazı bölgeler halen Suriye devlet güçlerinin kontrolünde. Bazı mahalle ve sokaklar ise Suriye Yömetimi ile Özerk Yönetim arasındaki temas hattında bulunuyor.

Buralarda yaşayan vatandaşların yaşam koşulları ise oldukça zor.