HÜDA PAR lideri Yapıcıoğlu'ndan, Meclis'te tartışma yaratan 'özerklik' açıklaması

Meclis'teki bütçe görüşmelerinin son gününe CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ile HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu arasındaki tartışma damgasını vurdu

HÜDA PAR lideri Yapıcıoğlu'ndan, Meclis'te tartışma yaratan 'özerklik' açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın bütçe konuşmasının ardından kürsüye çıkan CHP'li Başarır, 'bildiri' tartışmalarına değindi, HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'nun bütçeyi savunduğuna dikkat çekti.

Başarır “Bu arkadaş ‘eyalet sistemi, özerklik, federasyonda dahil tüm modeler üzerinde serbestçe tartışmalıyız’ diyor. Bu arkadaş ‘ne mutlu Türküm diyene’ sözüne karşı çıkıyorum’ diyor.  Oranın ismi ‘Kürdistan’dır’ diyor” diyerek şunları dile getirdi:

"Siz utanmıyor musunuz? Siz nasıl milliyetçisiniz? MHP grubuna sesleniyorum. Güneydoğu'da özerklik isteyen, Gaffar Okkan'ın katillerini öven, Hizbullah'ı savunan bu kişi bütçeyi savunurken, üzülmediniz m? Siz üzülmezsiniz. Siz milliyetçiliği, vatansevgisini döneme-zamana-mekana göre belirlersiniz. Ben utanç duyuyorum."

Başarır, "Sizin vatan sevginiz HÜDA PAR! Gaffar Okkan'ın kemikleri sızlıyor. Vatandan, millet sevgisinden bahsetmeyin sizing vatan sevginiz HÜDA PAR” dedi. 

Ardından söz alan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Başarır’a cevap verirken üslup ve efendiliğini bozmayacağını söyleyerek sözlerine başladı.

Yapıcıoğlu, “Bize yönelik saldırılar yeni değil. Seçim döneminde de oldu. Yemin etmeyecek dediler, katil dediler, kadın düşmanı dediler. Hatta Meclis odalarında kadın çalışanlar istemediğimizi bile söylediler. Bütün bu söylenenlerin yalan olduğunu bu millet tescilledi” dedi.

Zekeriya Yapıcıoğlu “Terör örgütünün yandaşı, devamı ve temsilcisi olduğunu hiçbir zaman inkar etmeyenlerle birliktenliklerini ya da terör övücülüğünü bir şal ile örtmek için HÜDA PAR bayrağını kullandılar” şeklinde konuştu.

Yapıcıoğlu’nun sözlerine CHP sıralarından tepki gelince “Biz sizin bildiğiniz siyasetçilerden değiliz. Haddinizi bilin yerinize oturun. Biz efendiliğimizi bozmayız” dedi.

Ali Mahir Başarır’ın HÜDA PAR eyalet sistemi, özerklik ve federasyon’u savunuyor sözlerine ise Yapıcıoğlu partisinin programını okuyarak yanıt verdi:

“Aynen okuyorum. Eyalet sistemi, özerklik, federasyon gibi yönetim modelleri üzerine serbestçe tartışılabilmelidir diyoruz. Siz eğer okuduğunuzu anlamıyorsanız o zaman buralarda oturmayın. Eğer siz okuduğunuzu anlıyor bile bile çarpıtıyorsanız diyecek sözüm yok. Kendinize yakışanı yapıyorsunuz.”

Yapıcıoğlunun sözlerini tamamlamasıyla CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır oturduğu yerden söz hakkı alarak “Tamda okuduğu şeyleri savunduğu için MHP ve AK Parti grubuna seslendim. Bunu konuşanlar bu ülkede ne ilan ediliyor? Bu bütçeyi savunmayı bu beyefendiye bırakıyorlar.  Ben bundan utanç duyuyorum dedim.