Bahçeli'den Afganistan çıkışı: Askerlerimizin Afganistan'ı terki düşünülemez

Afganistan’da başkent Kabil dahil ülkenin büyük çoğunluğunda Taliban tarafından kontrolün sağlanmasıyla birlikte Türkiye’nin durumu tartışmalara neden oldu.

Bahçeli'den Afganistan çıkışı: Askerlerimizin Afganistan'ı terki düşünülemez

Yabancı devletler, personellerini ülkeden çekerken, Türkiye’nin ne yapacağı merak ediliyor. Taliban tarafından gelen “Türkiye müttefikimizdir” açıklaması tartışma yaratırken, AKP’nin Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den Türk personeli ve askerine ilişkin yeni bir çıkış geldi.

Bahçeli, “Askeri unsurlarımızın Afganistan'ı terki düşünülemeyecektir'' dedi.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

''Afganistan’ın bugünkü alacakaranlık tablosunun yegane müsebbibi, bu ülkenin özgürlük ve demokrasi getirme iddiasıyla toplumsal denge ve değerleriyle oynayan emperyalist ülkeler olmuştur.

Afganistan’ın iç barışa, toplumsal huzura ve siyasi istikrara kavuşması Türkiye için vazgeçilmez önemdedir. Askeri unsurlarımızın Afganistan’ı terki düşünülemeyecektir. Afganistan'dan dönmek demek Anadolu coğrafyasını tehlikeye atmak demektir. Kabil Büyükelçimiz ve diğer diplomatlarımız Afganistan’daki varlığını kararlılıkla ve kucaklayıcı bir vasıfla sürdürmelidir. Taliban'la görüşmek dahil her seçenek dikkate alınmalıdır.''

 

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz