Balisan Vadisi’deki saldırıda 2 PKK'li hayatını kaybetti, 2'si de yaralandı

Süleymaniye’nin Raperin ile Erbil’in Soran ilçesi arasındaki Balisan Vadisi’nde düzenlenen SİHA saldırısında iki PKK’li hayatını kaybederken biri ağır iki örgüt üyesi de yaralandı.

Balisan Vadisi’deki saldırıda 2 PKK'li hayatını kaybetti, 2'si de yaralandı

Dün gece saat 20:00 sıralarında Erbil’in Soran ilçesi Xelifan kasabasına bağlı Tarawe köyü yakınlarındaki Balisan Vadisi’nde 4 büyük patlama sesi duyuldu.

Soran Bağımsız İdaresi Müdürü Helgurd Şêyh Necib, Tarawe köyü yakınlarına dört füze fırlatıldığını ve konuyu araştırdıklarını söyledi.

Soran Kaymakamı Mexdid Ahmed de, patlamalar hakkında soruşturma başlatıldığını aktardı.

Patlama anına ait görüntüleri Rûdaw’a gönderen bir görgü tanığı, köyün yakınında şiddetli patlamalar yaşandığını, bu yüzden bölge sakinlerinin korkuya kapıldığını belirtti.

Füzeler SİHA’dan ateşlendi

Ancak daha sonra patlamaların silahlı insansız hava araçları (SİHA) tarafından düzenlenen saldırıdan kaynaklandığı öğrenildi.  

Kürdistan Bölgesi Anti Terör Birimi’nde (CT) yapılan açıklamada, akşam saat 20:10 civarında SİHA’ların Balisan Vadisi’nde PKK müfrezesini vurduğu belirtildi.

Açıklamada, söz konusu timin Süleymaniye’nin Raperin Bağımsız İdaresi’nden Balisan Vadisi’ne geçtikleri sırada hedef alındığı, güvenlik güçlerinin olayı soruşturduğu kaydedildi.

Peşmerge olay yerine gitti

Saldırının ardından bölgeye giden Peşmerge Güçleri ve sağlık ekipleri, iki PKK’linin hayatını kaybettiğini, biri ağır iki örgüt üyesinin de yaralandığını tespit etti.

Yaralı örgüt üyeleri ambulansla hastanelere kaldırıldı.

Bölgedeki Peşmerge Komutanı ise, hayatını kaybeden PKK’lilerden birinin tanınmaz halde olduğunu, diğerinin bedeninde ağır yanıklar olduğunu söyledi.

Peşmerge Komutanı, “Yaralılardan birinin ise durumu ağırdı. Diğer hafif yaralı olanı havaya yardım için işaret fişeği attı. Yaralılar ambulanslara bindirilerek hastaneya kaldırıldı” dedi.

Konuya ilişkin ne PKK ne de Türkiye kaynaklarından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak / Rudaw