Barzani: Köleliği yaşamayanlar, özgürlüğün kıymetini bilmezler

Başkan Mesud Barzani, 1991 yılında 31'inci paralelin oluştuğu süreçte Kürdistan Bölgesi'nde görev yapan bir grup emekli general ve komutandan oluşan ABD'li heyeti kabul ettiği bildirildi.

Barzani: Köleliği yaşamayanlar, özgürlüğün kıymetini bilmezler

Başkanlık sitesinde yapılan açıklamaya göre; Başkan Mesud Barzani, 25 yıl önce Irak BAAS rejiminin saldırılarına karşı oluşturulan güvenli bölgede görev alan Amerikalı emekli general ve komutanlardan oluşan bir heyeti makamında kabul etti.

ABD'li komutanlar Cey Garner, Rus Perut, Endru Keling, Johson Simson, Jon Ebu Zeyd, Akbert Clop, Franko Matinkon, Rafeel Lobeni, Tony Krawn, Mark Rolins, Bill Hacer, Richard Nab'den oluşan heyet, Başkan Barzani'ye vefa ziyaretinde bulundu.

Görüşmede ABD'li emekli komutanlar, Başkan Mesud Barzani'ye 1991'de kendilerine dostane yaklaşımlarından dolayı teşekkür ederek, 25 yıl önce Kürdistan halkının samimiyetinden çok etkilendiklerini ifade etti.

ABD'li komutanlar, Kürdistan Bölgesi'ni korumakla insanlık görevini yerine getirdiklerini kaydederek, güvenli bölgenin oluşturulmasın ABD ve Kürdistan arasındaki dostane ilişkilerin en önemli dönemeci olarak değerlendirdi.

Kürdistan halkının kahramanlığından çok etkilendiklerini belirten ABD'li komutanlar, şimdi de Peşmerge Güçleri'nin IŞİD'e karşı başarısı ve verdiği bedellerden övgüyle bahsetti.

ABD'li komutanlar, Musul operasyonunda ve farklı etnik grupların savunmasında Peşmerge'nin çok önemli bir rol üstlendiğini de kaydetti

Başkan Mesud Barzani ise ABD'li komutanların ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 1991 yılında Kürdistan Bölgesi'ni savunmada oynadıkları rolden dolayı kendilerine teşekkür etti.

'Köleliği yaşamayanlar, özgürlüğün kıymetini bilmezler'' diyen Başkan Barzani, ABD'ki komutanlara ''Sizler, Kürdistan'ın yokluk ve varlık arasında bir savaş verdiği süreçte yardımımıza koştunuz. Bu yardımlarınız sayesinde güvenli bir bölge oluştu, siyasi atmosfer değişti. Kürdlerin davası uluslararası arenaya taşındı'' dedi.

Başkan Barzani, Kürdistan Bölgesi ve IŞİD'e karşı oluşturulan koalisyon güçleri arasındaki ittifakın önemine dikkat çekerek, ''İnsan haklarının savunulmasında ortak değerlere sahibiz. İnsanlık değerlerine saldıran teröristlere karşı ortak bir mücadele vermekteyiz'' şeklinde konuştu.