Barzani: Kürdistan Irak’ın bir parçası değil

Barzani: Kürdistan Irak’ın bir parçası değil

“Kürdistan, ABD’nin Stratejik Müttefiki” isimli konferansta konuşan Kürdistan Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani, “DAİŞ’le savaş şunu gösterdi, Kürdistan Irak’ın bir parçası değil” dedi.

Kürdistan’ın geleceğini ilgilendiren referandum ve bağımsızlık meselelerini ABD Kongresi’nde tartışmanın mutluluk verici olduğunu dile getiren Barzani, “Kuruluşundan 1991’e kadar Irak rejimi, Kürtlere karşı Enfal ve kimyasal saldırılarla katliamlar gerçekleştirdi. 1991’den sonra Kürdistan halkının başkaldırısının ardından Kürdistan bir dereceye kadar özgürlüğünü elde etti” ifadelerini kullandı.

Saddam’ın bağımsız bir ülke olan Kuveyt’i işgal etmesinin ardından ABD ve batı ülkelerinin Saddam’ı devirmek için harekete geçme sürecinin başladığını belirten Barzani, DAİŞ’le savaş şunu gösterdi, Kürdistan Irak’ın bir parçası değil. Bunu biz göstermedik, Bağdat’ın kendisi gösterdi. Biz tüm dünya halklarına verilmiş bağımsızlık hakkını kendimiz için de istiyoruz. BM’den de bunu bu şekilde görmesini istiyoruz” diye konuştu.