Başbakan Barzani: Katarlı yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur ​​Barzani, Katar Başkonsolosluğunun açılmasının ikili ilişkilerin birçok alanda geliştirilmesine yardımcı olacağını söyledi.

Başbakan Barzani: Katarlı yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız

Başbakan Mesrur ​​Barzani’nin yanı sıra Katar Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Ahmed Hasan Hammadi, çok sayıda üst düzey yetkili, bakan ve diplomatın katılımıyla Katar'ın Erbil Başkonsolosluğunun açılışı yapıldı.

Törende konuşma yapan Başbakan Barzani, misafirleri selamlayarak, Katar'ın Erbil Başkonsolosluğunun açılış törenine katılmaktan mutluluğunu dile getirdi.

Bunun iki taraf arasındaki dostane ilişkileri daha da geliştirme yönünde bir adım olması temennisinde bulunan Başbakan Barzani, “Kürdistan Bölgesi ile Katar arasında iyi ilişkiler olmasından ve geçmişte çok sayıda üst düzey Katarlı yetkilinin Kürdistan Bölgesi'ni ziyaret etmesinden memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

Kürdistan Bölgesi’nin Katar ile çeşitli alanlardaki ilişkileri ortak çıkarlar temelinde geliştirme arzusunu dile getiren Mesrur Barzani, “Katar Başkonsolosluğunun açılması ticaret, tarım, kültür ve yüksek öğretim başta olmak üzere çeşitli alanlardaki ilişkilerimizin geliştirilmesine yardımcı olacaktır. ” ifadelerini kullandı.

Katar’ın yatırım, refah, inşaat, enerji ve ekonomi açısından zengin bir ülke olduğunu kaydeden Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin de bu ülkenin zengin deneyimlerinden yararlanabileceğini dile getirdi.

Katarlı yatırımcıları Kürdistan Bölgesi'ni ziyaret ederek çeşitli alanlarda projeler yürütmeye davet eden Başbakan Barzani, “Kürdistan Bölgesi Hükümeti bu konuda her türlü kolaylığı sağlamaya hazır. Kürdistan Bölgesi istikrarlı ve huzurlu bir bölge olup aynı zamanda bölgenin doğası ve coğrafyası tarım, turizm ve sanayi başta olmak üzere çeşitli alanlardaki yatırımlara oldukça uygun. Çeşitli alanlarda yapılacak yatırımları memnuniyetle karşılıyor ve destekliyoruz.” dedi.

Mesrur Barzani, konuşmasının sonunda Katar Başkonsolosluğunun açılmasını tebrik ederek, Kürdistan Bölgesi ile Katar arasındaki ilişkilerde başarı ve ilerleme diledi.