Hammadi: Kürdistan Bölgesi mükemmel bir çalışma ortamına sahip

Katar Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Ahmed Hasan Hammadi, ülkesinin özellikle Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerinin çok tarihi ve derin olduğunu söyledi.

Hammadi: Kürdistan Bölgesi mükemmel bir çalışma ortamına sahip

K24’e konuşan Hammadi, Doha-Erbil ilişkilerini değerlendirdi.

Geçmişte Katarlı yatırımcılar ve iş adamlarının Kürdistan Bölgesi'nde çalıştığını anımsatan Hammadi, “Gelecekte burada harika projeleri ve fikirleri olacağını düşünüyorum. Her iki taraftan (Katar-Kürdistan Bölgesi) yatırımcıların kendi çalışma mekanizmalarını ve aralarındaki iş birliğini belirlemesi konusunda mutabakata vardık.” dedi.

Kürdistan Bölgesi’ne övgüde buluanan Katarlı yetkili, “Aslında Kürdistan Bölgesi mükemmel bir altyapıya ve çalışma ortamına sahip.” ifadesini kullandı.

Öte yandan, Katar'ın Erbil Başkonsolosu Hüseyin Bin Ali Fezala ise Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani ve Katar Dışişleri Bakanlığı Sekreteri Ahmed Hasan Hammadi’nin Erbil’deki konsolosluklarının açılış törenine katılmasının ikili ilişkilerin derinliği ve güçlü olması anlamına geldiğini söyledi.

Kürdistan Bölgesi'nin iyi bir altyapı ve çalışma ortamına sahip olduğunu vurgulayan Fezala, gelecekte Katar ile Kürdistan Bölgesi arasında birçok yatırım projesinin hayata geçirileceğini açıkladı.

En yakın zamanda Katar ve Kürdistan yatırım heyetleri arasında karşılıklı ziyaretler ve iş birliğinin yapılacağını kaydeden Hüseyin Bin Ali Fezala, Katar Konsolosluğunun açılmasının ikili ilişkileri yeni bir aşamaya taşıyacağını ve tüm farklı alanlarda daha fazla ilerleme kaydedileceğinin altını çizdi.