‘ABD-Irak stratejik müzakerelerine Kürdistan Bölgesi de katılmalı’

‘ABD-Irak stratejik müzakerelerine Kürdistan Bölgesi de katılmalı’

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, gelecek ay ABD ve Irak arasından başlatılması beklenen stratejik müzakere görüşmelerine Kürdistan Bölgesi’nin de katılması gerektiğini belirtti.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, DAİŞ Karşıtı Uluslararası Koalisyon’un Özel Harekat Genel Komutanlığı Ortak Görev Gücü Komutanı General Eric Hill’le bir araya geldi.

Görüşmede yeni tip coronavirüsle (Covid-19) mücadele, Uluslararası Koalisyon’un bu kapsamda Irak ve Suriye’de aldığı tedbirler alındı.

Neçirvan Barzani, gelecek ay ABD ve Irak arasından başlatılması beklenen stratejik müzakere görüşmelerine Kürdistan Bölgesi’nin de katılması gerektiğini söyledi.

DAİŞ’le mücadele ve Erbil-Bağdat ilişklerine de değinen Neçirvan Barzani, sorunların çözümü için bir mekanizmanın gerekliliğine vurgu yaptı.

DAİŞ’in Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin güvenliği için ciddi bir tedit olmayı sürdürdüğünü belirten Neçirvan Barzani, taraflar arasındaki işbirliği ve yardımlaşmanın önemimin altıı çizdi.

Nçirvan Barzani, Koalisyon’un terörle mücadelede Kürdistan Bölgesi ve Irak’a desteğinin devam etmesi gerektiğini belirtti.