Başbakan Mesrur Barzani, Irak Ticaret Bakanı'nı kabul etti

Başbakan Mesrur ​​Barzani, Irak Ticaret Bakanı Esir Davut ile Kürdistan Bölgesi kurumları ve federal hükümet arasındaki iş birliğinin geliştirilmesinin önemini görüştü.

Başbakan Mesrur Barzani, Irak Ticaret Bakanı'nı kabul etti

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani’nin, bugün Irak Ticaret Bakanı Davut ve beraberindeki heyeti kabul ettiği bildirildi.

Açıklamaya göre Kürdistan Bölgesi kurumları ile federal hükümet arasındaki iş birliğinin geliştirilmesinin öneminin vurgulandığı görüşmede, Kürdistan Bölgesi'nin anayasal yapısını dikkate alarak ve buna saygı göstererek, özellikle ticaret ve ekonomik kalkınma alanında iki hükümet arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesi gerektiği konusunda mutabık kalındı.

Görüşmede, özel sektörün ekonomik altyapının inşası ve geliştirilmesinde aktif rol oynaması için olanaklar sağlanması ihtiyacına da değinildiği aktarıldı.

Her iki tarafın sorunlarının ve çözüm bekleyen konuların çözüme kavuşturulması amacıyla bugünlerde Erbil'de yapılması planlanan Irak Ekonomi Bakanları Konseyi toplantısının hazırlıklarının da bir diğer tartışma konusu olduğu ifade edildi