Kürdistan Komando Kuvvetleri Komutanı Akam Omer hayatını kaybetti

Süleymaniye kırsalında mayın patlaması sonucu yaralanan ve Almanya’da tedavi gören Kürdistan Komando Kuvvetleri Komutanı Akam Omer yaşamını yitirdi.

Kürdistan Komando Kuvvetleri Komutanı Akam Omer hayatını kaybetti

Geçtiğimiz Ekim ayında Süleymaniye kırsalında mayın patlaması sonucu yaralanan ve Almanya’da tedavi gören Kürdistan Komando Kuvvetleri Komutanı Akam Omer yaşamını yitirdi.

Peşmerge Komando Kuvvetleri Komutanı’nın Almanya’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

 Kürdistan Komando Kuvvetleri Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, Komutan Akam Omer'in “Kürdistan için verdiği sözü yerine getirdiği ve şehit olduğu” belirtildi.

19 Ekim günü Süleymaniye'nin Kelar ilçesi kırsalında operasyona çıkan Kürdistan Komando Kuvvetleri'ne ait araç mayına basmıştı.

Patlamada 2 Peşmerge şehit düşerken Kürdistan Komando Kuvvetleri Komutanı Akam Omer'in de aralarında olduğu 8 Peşmerge yaralanmıştı.

Omer, Süleymani'deki Faruk Hastanesinde 10 gün tedavi gördükten sonra Almanya'ya havale edilmişti.

Akam Omer’in vefatı üzerine bir mesaj yayımlayan Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Başkanı Bafıl Talabani, “Kardeşim, yoldaşım Kürdistan Komando Kuvvetleri Komutanı Akam Omer'in gidişi kalbimizde büyük bir yara bıraktı, eminim ki bu yara kısa sürede iyileşmeyecektir” dedi.

Talabani, Omer’in ailesi, yakınları ve Kürdistan halkına başsağlığı diledi.

Başkan Neçirvan Barzani de yayımladığı mesajda, Akam Omer’in ailesine, yakınlarına ve yoldaşlarına taziyelerini iletti