Mesrur Barzani: Kürt kadınlarının cesareti Kürdistan’ın ismini daha da yüceltti

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla konuşan Başbakan Mesrur Barzani, "Kürt kadınlarının cesareti Kürdistan ismini daha da yüceltiyor" dedi.

Mesrur Barzani: Kürt kadınlarının cesareti Kürdistan’ın ismini daha da yüceltti

Başbakan Mesrur Barzani, başkent Erbil’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen programda konuştu.

Raperin ve Kürdistan halkının tüm devrimlerinde Peşmerge kadınlarının, fedakarlığın sembolü olduklarını belirtti.

Peşmerge kadınlarının eşleriyle birlikte toprak ve ulusu korumak için gözle görülür bir rolünün olduğunu kaydeden Başbakan, kadınların Kürdistan için gösterdikleri fedakarlıkların karşılığını vermenin mümkün olmadığını ifade etti.

Ezidi kadınlara yönelik yapılan haksızlıklara rağmen, ülkeye yönelik hizmetlerine devam ettiklerini vurgulayan Başbakan, kadınların daha fazla katılımı ve kabiliyetlerini ortaya koymalarıyla Kürdistan’ın daha da gelişeceğini söyledi.

Kürdistan kadınlarının tarih boyunca Kürdistan halkının mücadelelerinde gözle görülür bir role sahip olduğunu bildiren Başbakan, Kürt kadınlarının cesaretinin Kürdistan’ın adını daha da yücelttiğini kaydetti.

Kürdistan Bölgesi kurumlarında kadınların önemli bir rolü olduğunu bildiren Başbakan, polis ve asker kadınların rolüne vurgu yaptı.

Hükümet kurumlarında kadınların iş gücüne katılımının arttığını belirten Başbakan, insan hakları ve kadın-erkek eşitliğinin tüm alanlarda kendini göstermesi için sivil toplum kuruluşları, din adamları ve toplumun tüm kesimlerine de rol düştüğünü dile getirdi.

Kadınların kendi potansiyellerini halkının hizmetine sunmalarının önemine değinen Başbakan, kadına yönelik şiddete karşı hükümetin mücadele etmeyi sürdüreceğini ve kadına şiddet suçunu işleyenlerin cezalandırılmasının takipçisi olacağını ifade etti.

Eşitlik kültürü ve şiddete karşı mücadele kültürünün yayılması için mücadelenin yaygınlaştırılması gerektiğini bildiren Başbakan, kadınlar için huzurlu ve her türlü şiddetten uzak bir yaşam dilediğini belirtti.