Başbakan Mesrur Barzani'den, savunma hatlarını güçlendirin talimatı!

Başbakan Mesrur Barzani, artan terör tehdidi karşısında Kürdistan Bölgesi’nin savunma hatlarının güçlendirilmesi talimatı verdi.

Başbakan Mesrur Barzani'den, savunma hatlarını güçlendirin talimatı!

Başbakan Mesrur Barzani bugün, Peşmerge Bakanı Şoreş İsmail ve Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanı Reber Ahmet ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Başbakan ve bakanlar arasında yapılan görüşmede, Irak ve Suriye’deki son durum, IŞİD ile mücadele ve IŞİD’in artan tehditleri değerlendirildi.

IŞİD’in Irak ve Suriye’de son dönemde artan hareketliliği ve eylemlerinden dolayı kaygılı olduğunu aktaran Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi’nde savunma alanında güçlendirme yapılması ve güvenlik önlemlerinin artırılması gerekliliğinin altını çizdi.

Başbakan ayrıca IŞİD tehditlerine karşı Irak ve Uluslararası Koalisyon ile birlikte güçlü ilişkiler kurulması ve beraber çalışılması gerektiğini kaydetti.

IŞİD’in hareketliliği son dönemde arttı

IŞİD, son dönemlerde eylemlerini artırmış durumda.

Son olarak Rojava’nın Heseke kentinde cezaevine yönelik saldırı başlatan ve ardından Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile çatışmaya giren IŞİD, geçtiğimiz günlerde Irak’ın Diyala kentinde 11 Irak askerini öldürmüştü.