Başbakan Neçirvan Barzani, ABD’li General Paul Funk ve beraberindeki heyetle görüştü

Başbakan Neçirvan Barzani, ABD’li General Paul Funk ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmede ABD’nin Bağdat Büyükelçi yardımcısı ve Erbil konsolosu da yer aldı.

Başbakan Neçirvan Barzani, ABD’li General Paul Funk ve beraberindeki heyetle görüştü

 

Başbakan Neçirvan Barzani, ABD’li General Paul Funk ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmede ABD’nin Bağdat Büyükelçi yardımcısı ve Erbil konsolosu da yer aldı.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada,, Başbakan Barzani’nin koalisyon güçleri ve özellikle ABD’nin IŞİD’e karşı savaşta Kürdistan Bölgesi’ne verdiği destekten dolayı heyete teşekkür ettiği belirtildi.

Peşmerge Güçleri ile Irak ordusu arasındaki dayanışmanın önemine dikkat çeken Barzani, ABD’ye Kürdistan Bölgesi ile Bağdat arasında diyaloğun başlamasına yönelik gerekli ortamı oluşturduğu için teşekkürlerini iletti.

Barzani ayrıca, IŞİD’e karşı savaşta yardımların devam etmesi gerektiğini ifade etti.

ABD heyetinin, koalisyon güçleri, Peşmerge Güçleri ve Peşmerge Bakanlığı arasındaki dayanışmadan övgüyle bahsettiği ifade edildi.

ABD heyeti, Kürdistan Bölgesi’ni önemli bir ortak olarak gördüklerini ve Kürdistan’la yardımlaşmaya devam edeceklerini belirtti.

Kürdistan Bölgesi’nin Bağdat ile sorunların çözümünde diyalog yolunu kullanmasından övgüyle bahseden heyet, mevcut diyaloğun ilerletilmesi gerektiğini vurguladı.

Görüşmenin bir bölümünde ise, bölgenin güvenlik durumu ve Irak’ta yapılacak seçimler değerlendirildi.