Kürdistan İslam Alimleri Birliği 53 yaşında: Liderlerden tebrik mesajı

Kuruluşunun 53’üncü yılında Kürdistan İslam Alimleri Birliği’ni tebrik eden Başkan Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani, din alimlerinin Kürdistan’daki devrim sürecinde oynadığı rolü hatırlattı.

Kürdistan İslam Alimleri Birliği 53 yaşında: Liderlerden tebrik mesajı

Başkan Neçirvan Barzani ile Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan İslam Alimler Birliği'nin 53'üncü kuruluş yıldönümü vesilesiyle birer tebrik mesajı yayımladı.

Neçirvan Barzani, “Din alimleri ile Kürdistan İslam Alimleri Birliği’nin devrim döneminde zulme karşı mücadelesini ve yine Kürdistan'da toplum ve özgürlükler üzerindeki etkileri ile alimlerinin haklarını koruma çabalarını takdir ediyoruz” dedi.

Din alimlerinin dayanışma, hoşgörü ve barış içinde bir arada yaşama ruhunun geliştirilmesinde, nefret söylemi, terörizm ve aşırıcılıkla mücadelede ve Kürdistan toplumunun güzel değerlerinin korunmasında aktif rol oynadığını vurgulayan Barzani, “Hayırseverlik, ılımlılık ve vatanseverlik mesajını iletme konusunda kutsal bir görev yerine getiriyorlar. Bu nedenle her zaman olduğu gibi haklarının korunmasına ve yaşam koşullarının iyileştirilmesine vurgu yapıyor, kendilerini tebrik ediyor ve destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Başbakan Mesrur Barzani de "Kürdistan İslam Alimleri Birliği'nin, Kürdistan'ın farklı toplumları arasında uyum ve barış içinde bir arada yaşama kültürünü teşvik etme yönündeki kutsal görevini sürdüreceğini umuyorum” dedi.

Din alimlerinin aşırılıkla mücadele, toplumsal barışı koruma ve Kürt halkının meşru haklarını savunma konusundaki rolüne değinen Başbakan Barzani, birlik yönetimi ve üyelerini tebrik etti.

Kürdistan İslam Alimleri Birliği 21 Eylül 1970'de Erbil’in Balekayeti bölgesinde Mele Mustafa Barzani'nin öncülüğünde kuruldu. Birliğin merkezi Erbil’de bulunuyor.