Başkan Neçirvan Barzani, Katar’ın Erbil Başkonsolosu Salih'i kabul etti

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi'nin ilk Katar Başkonsolosu Hüseyin Ali Salih'i kabul etti.

Başkan Neçirvan Barzani, Katar’ın Erbil Başkonsolosu Salih'i kabul etti

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, Başkan Neçirvan Barzani ile Katar'ın Kürdistan Bölgesi Başkonsolosu Hüseyin Ali Salih arasındaki görüşmeye ilişkin açıklama yaptı.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, Neçirvan Barzani'nin Hüseyin Ali Salih'i, Katar'ın Kürdistan Bölgesi'ndeki ilk Başkonsolosu olarak göreve başlamasından dolayı tebrik ettiğini belirtti.

Açıklamada Neçirvan Barzani'nin, Kürdistan Bölgesi'nin Katar'la ilişkileri geliştirmeye hazır olduğunu vurguladığı bildirildi.

Katar Başkonsolosu Hüseyin Ali Salih, Katar Emiri'nin selamlarını Başkan Neçirvan Barzani’ye ileterek, ülkesinin Kürdistan Bölgesi'nde Başkonsolosluk açmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Hüseyin Ali Salih, ayrıca ülkesi ile Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkilerin özellikle ekonomik alanda geliştirilmesi için her türlü çabayı göstereceğini vurguladı.

Görüşmede genel olarak bölgedeki son gelişmeler ile iki alandaki birçok konu başlığı ele alındı.

Katar'ın Erbil Başkonsolosluğu, 14 Mayıs'ta açıldı. Başkonsoloslık, Katar ile Kürdistan Bölgesi arasındaki ekonomik, ticari ve kültürel ilişkileri güçlendirmeyi amaçlıyor.

Foto: Kürdistan Bölgesi Başkanlığı