Neçirvan Barzani, Türkmen ve Hristiyan temsilcileri ile bir araya geldi

Neçirvan Barzani, Türkmen ve Hristiyan temsilcileri ile bir araya geldi

Kürdistan Başkanı Neçirvan  Barzani, hükümet ve parlamentoda bulunan Türkmen ve Hristiyan temsilcileri ile bir araya geldi.

Kürdistan Başkan Neçirvan Barzani, dini ve etnik oluşumları desteklediklerini belirterek, “Oluşumlar Kürdistan Bölgesinin asli vatandaşlarıdır. Kararlarına saygı duyulmalı ve özgürlük hakları korunmalı.” dedi.

Kürdistan’da birlikte yaşamın önemine değinen Neçirvan Barzani, “Dini ve etnik oluşumların varlığı gurur verici ve Kürdistan Bölgesinde güzel görüntüye yol açıyor. Bu nedenle korunup, kollanmalı” sözlerine yer verdi. 

Kürdistan Bölgesi’nde huzurun, siyasi istikrarın ayrıca tüm oluşum ve siyasi tarafların birlikte olması gerektiği bir dönemden geçtiğini vurgulayan Neçirvan Barzani şu ifadeleri kullandı: 

“Tüm siyasi taraflar bu zorlu dönemi atlatmak için hükümete yardımcı olmalı. Bu amaçla da Kürdistan Bölgesi başkanlığı tüm taraflarla ve oluşumlarla görüşmelerini sürdürecektir.” 

Türkmen ve Hristiyan Temsilciler, Kürdistan bölgesinde birlikte yaşama anlayışı çerçevesindeki görüşmelerinden dolayı teşekkürlerini sundu ve siyasi çalışmaları kapsamında karşılaştıkları sorunlarından söz etti.  

Temsilciler, birkaç bölgede hizmetlerde aksamalar olduğunu belirterek, Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’nın bu konu hakkında yardımcı olması gerektiğini ifade etti.