Şeladize halkından PKK'ye çağrı

Duhok’a bağlı Şeladize nahiyesinde yaşayan halk, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile PKK arasında yaşanan çatışmalardan dolayı köy ve arazilerine gidememekten şikayet ediyor.

Şeladize halkından PKK'ye çağrı

K24'te yer alan haberde, Duhok’a bağlı Şeladize nahiyesinde yaşayan halkın, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Kürdistan İşçi Partisi (PKK) arasında yaşanan çatışmalardan dolayı köy ve arazilerine gidememekten şikayet ettikleri nakledildi.

Şeladize nahiyesine bağlı Nirwe, Rêkan ve Doski bölgelerinde yaşayan halk, çatışmalardan dolayı bölgelerine gidemediklerini söyleyerek, PKK’nin bölgeyi terk etmesini istiyor.

Yaşanan çatışmalar nedeniyle söz konusu bölgelerde yaşayan halk evlerini terk etmiş durumda.

K24’e konuşan Şeladizeli Arif Mikail, halkın yaşadığı zararlardan bıktığını ve TSK ile PKK’nin çatışmayı bölgelerinden taşımasını istediğini söyledi.

Abdullah Ali ise, Şerladize’nin doğasının her türlü bitkiye ev sahipliği yapmasıyla bilindiğini kaydederek, “Doğadaki bitkilerin çoğu köylüler tarafından günlük olarak bu pazara getirilirdi. O bitkileri almak için farklı bölgelerden insanlar buraya gelirdi. Bu sene yaşanan çatışmalardan dolayı bitki ve yeşillik temininde sıkıntı yaşanıyor” dedi.

Ümid Kukeri de, “Nirwe, Rêkan ve Doski’ye gidip gelen halkın yüzde 80’inin yolu Geliya Balinda’dan geçiyor. Yaşanan çatışmalardan dolayı da bu yol sınırlandırılmış durumda” ifadelerini kullandı.

Türkiyeli yetkililer tarafından yapılan açıklamada, söz konusu bölgelerde PKK'ye yönelik operasyonların devam edeceği belirtiliyor.

Geçtiğimiz aylarda bölgede gerçekeleştirilen hava saldırıları nedeniyle bölgedeki köylerde yaşayan siviller evlerini terk etmek durumunda kalmıştı.