Peşmerge ve Irak ordusundan ortak operasyon

Peşmerge ve Irak ordusu birlikleri, Süleymaniye’nin Kifri ilçesi çevresi ile Kerkük’ün Palkane kasabası, Gara Çayı Vadisi ve civar köylerde IŞİD’e karşı ortak operasyon başlattı. Operasyon kapsamında örgüte ait bazı sığınakların ele geçirildiği bildirildi.

Peşmerge ve Irak ordusundan ortak operasyon

Peşmerge Güçleri 17’inci Tugay Komutanı Tuğgeneral Diler Mahmud, Rûdaw’a yaptığı açıklamada, bugün sabah saatlerinde Irak ordusu ile işbirliği halinde Kifri ilçesi ve çevresi ile Kerkük’ün Palkane kasabası, Gara Çayı Vadisi ve civar köylerde IŞİD’e karşı ortak operasyon başlattıklarını söyledi.

“Operasyon devam ediyor”

Operasyonun IŞİD’lilerin saldırı hazırlığında olduğuna dair istihbarat bilgilerinin ardından düzenlendiğini vurgulayan Tuğgeneral Mahmud, “Operasyon kapsamında yapılan arama ve tarama faaliyetleri neticesinde teröristlerin kullandığı bazı sığınaklara girilmiştir. Operasyon devam ediyor” diye belirtti.

Operasyona Peşmerge 17’inci Tugayı birliklerinin yanı sıra, Germiyan Asayiş Güçleri, Karatepe-Hamrin Cephesi birlikleri, Irak ordusu 144’üncü Tümeni, 3’üncü Acil Müdahale Tugayı birlikleri katılıyor.

Karatepe-Hamrin Cephesi Komutan Yardımcısı Muhammed Siyasi de, “Bu operasyon saldırı istihbaratının değerlendirilmesi neticesinde gerçekleştiriliyor. Teröristler saldırmadan önce bulunup etkisiz hale getirilmeleri hedefleniyor” dedi. 

22 Peşmerge ile 3 sivil şehit olmuştu

27 Kasım ile 5 Aralık tarihlerini kapsayan dönemde IŞİD’in Kerkük, Germiyan ve Mahmur’da düzenlediği saldırılarda 22 Peşmerge ve 3 sivil şehit olmuştu.

8 Aralık’ta, Peşmerge güçleri ve Irak ordusunun IŞİD’e karşı düzenlediği ortak operasyonda, örgüte ait çok sayıda barınma yeri ve pek çok silah ve mühimmat ele geçirilmişti.

Peşmerge Bakanlığı, IŞİD’in bu yıl Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin idaresi dışındaki bölgelerde 229 saldırı gerçekleştirdiğini, saldırılar sonucu 356 Peşmerge ve sivilin şehit olduğunu, 480 kişinin yaralandığını ve 33 kişinin ise kaçırıldığını duyurmuştu.