Başkan Barzani: Dindarlık ve vatan sevgisi birbirinden ayrılmaz

Başkan Mesud Barzani, din alimlerinin toplumun eğitilmesinde din ve vatan sevgisini ayırt etmemedeki rollerinin önemini vurguladı.

Başkan Barzani: Dindarlık ve vatan sevgisi birbirinden ayrılmaz

Başkan Mesud Barzani, din alimlerinin toplumun eğitilmesinde din ve vatan sevgisini ayırt etmemedeki rollerinin önemini vurguladı.

Başkan Barzani bugün İslam Alimleri Birliğini ziyaret etti.

İslam Alimleri Birliği’nin kuruluş yıl dönümü vesilesiyle bir konuşma yapan Barzani, halkın ortak yaşam, hoşgörü ve karşılıklı saygı konusunda eğitilmesinin din alimlerinin görevi olduğunu söyledi.

Mele Mustafa Barzani’nin İslam Alimleri Birliği’nin kurulmasına verdiği önem ve çabalara değinen Barzani, “Din alimlerinin özellikle Eylül Devrimi başta olmak üzere Kürdistan halkının özgürlük hareketinde büyük ve kutlu bir rolü vardı. Din alimleri gece gündüz Kürdistan’ı baştan başa dolaşarak, halkı Peşmerge ve devrime destek vermeye teşvik ediyordu. Bir çok alim de Peşmergeye katılarak savaş cephesinde şehit oldu” dedi.

Barzani, din alimlerinin kutlu davaya dönmesini umut ederek, “Çünkü sizin rolünüz halkı eğitip öğretmek. Yoldan sapanları düzeltmek. Maalesef, büyük bir tahribatın olduğunu görüyoruz. İslam dini ortak yaşam, barış, sevgi, eşitlik ve kardeşlik dinidir. Kürdistan toplumunda da sizin göreviniz, halkı ortak yaşam ve hoşgörü ve karşılıklı saygı konusunda eğitmektir” ifadelerini kullandı.

IŞİD’in din adına yaptıklarına değinen Barzani, sözlerine şunları ekledi:

“Son dönemlerde bazı yerlerde din adına yapılanları gördüğümüz şeyler, dine karşı yapılmış en büyük suç ve ihanetti. Teröristlerin yaptığı terör, katletme ve yakma gibi. Yapmadıkları hiçbir suç kalmadı. İslam ne zaman bu şeylere izin verdi?

Bence çok büyük bir rol oynabilirsiniz ve kesinlikle desteklenmelisiniz. Sizleri desteklemeyi bir görev olarak biliyoruz.”

“Dindarlık ve vatan sevgisi birbirini tamamlıyor” diyen Barzani, “Din ve vatanın ayrılmaz olduğu konusunda halkı eğitmeniz çok önemli. İkisi birbirine dayanıyor. Dindar olan vatanını da sever, vatanını seven de dindar olur. Her ikisi birbirine bağlı ve siz bu dengeyi sağlamalısınız” diye konuştu.