KYB, PKK'yi sert bir şekilde tehdit ediyor!

Kürdistan İşçi Partisi'nin (PKK) Süleymaniye'deki faaliyetlerinin artması nedeniyle Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) rahatsız olduğu, bu nedenle PKK'yi Türkiye ile 2018'de yaptığı anlaşmayı hayata geçirmekle tehdit ettiği kaydedildi.

KYB, PKK'yi sert bir şekilde tehdit ediyor!

Basnews'in elde ettiği bilgilere göre, KYB ile PKK arasındaki ilişkiler bir süredir çelişkili hal almaya başladı ve KYB'nin PKK'den rahatsız olduğu ifade ediliyor. Özellikle bir süredir PKK'nin Süleymaniye halkını gösterilere teşvik ederek siyasi partiler ile hükümet binalarına saldırmaları, yakmaları taleplerinde bulunmasının KYB'yi çok rahatsız ettiği dile getiriliyor

BasNews'in edindiği bilgiye göre, KYB, PKK’nin Süleymaniye'den elini çekmemesi halinde Türkiye ile 2018’de yaptığı anlaşmayı hayata geçireceği uyarısında bulundu.

KYB, Türkiye ile yaptığı anlaşmanın ardından KYB yönetimi, bölgedeki tüm PKK kurumlarını ve üslerini kapatmış, Diyar Xerîb, Cemîl Amed ve Demhat Egîd gibi birçok PKK yöneticisi Türkiye tarafından öldürülmüştü.

Yapılan uyarılar kapsamında KYB politbüro üyesi Seidî Pîre bugün Erbil'deki Türk konsolosluğunu ziyaret ederek Türk Konsolosu Hakan Karaçay ile görüştü.

Seidî Pîre kişisel sosyal medya ağı Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, toplantı konularından birinin "Taraflar arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmek olduğunu" söyledi.