Başkan Barzani, Yunanistan Büyükelçisi'ni kabul etti

Yunanistan Erbil Başkonsolosu Eftimiyos Kostopos’un da hazır olduğu görüşmede, Büyükelçi, Başkan Barzani’nin siyasi tecrübesinin terör ile mücadelede Irak ve dünya çapındaki rolü ve IŞİD terörünün yenilgiye uğratılmasında Peşmerge’nin rolünden övgüyle bahsetti. Yonidos Kontovonisiyos, tüm tehdit ve krizlere rağmen Başkan Barzani ile Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin başarılı siyasetinden ötürü şaşkınlığını dile getirdi.

Başkan Barzani, Yunanistan Büyükelçisi'ni kabul etti

Başkan Mesud Barzani, Yunanistan Irak Büyükelçisi Yonidos Kontovonisiyos ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Yunanistan Erbil Başkonsolosu Eftimiyos Kostopos’un da hazır olduğu görüşmede, Büyükelçi, Başkan Barzani’nin siyasi tecrübesinin terör ile mücadelede Irak ve dünya çapındaki rolü ve IŞİD terörünün yenilgiye uğratılmasında Peşmerge’nin rolünden övgüyle bahsetti. Yonidos Kontovonisiyos,  tüm tehdit ve krizlere rağmen Başkan Barzani ile Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin başarılı siyasetinden ötürü şaşkınlığını dile getirdi.  

Görüşmenin bir bölümünde Irak ve bölgedeki siyasi gelişmelerin yanısıra Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkilerin ulaştığı seviyeye ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Yapılan görüşmede ayrıca Yunanistan’daki Kürt diasporasının durumu, Kürdistan ve Yunan halkları arasındaki dostane ilişkiler ele alındı. Kürdistan Bölgesi ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin her düzeyde geliştirilmesi gündem geldi.