Irak, Kürdistan Bölgesi'ne 598 milyar dinar gönderdi

Kürdistan Bölgesi Hükümet Sözcüsü, Başbakanın, Maliye Bakanlığına maaş tarifesinin "en kısa zamanda" açıklanması, maaş dağıtımlarına başlanması ve açığın doldurulması talimatı verdiğini açıkladı.

Irak, Kürdistan Bölgesi'ne 598 milyar dinar gönderdi

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Irak Maliye Bakanı'nın Kürdistan Bölgesi'ne 598 milyar dinar(456.564.986 dolar)göndermek için bir anlaşma imzaladığını söyledi.

Öte yandan Kürdistan Bölgesi Hükümet Sözcüsü Peşava Hewrami yaptığı açıklamada "Maaşların sağlanması için Irak’tan 912 milyar dinar talep ettik. Sadece Kürdistan Bölgesi’nin maaşı için 598 milyar dinar gönderilmesi imzalandı.  Ancak, bütçede belirlenen mali haklarımızı, hatta gerekli maaş parası bile gönderilmedi” şeklinde açıklamada bulundu.

Hükümet Sözcüsü, Başbakan Mesrur Barzani’nin bugünkü Bakanlar Toplantısında, Maliye Bakanını maaş tarifesinin "en kısa zamanda" açıklanması, maaş dağıtımlarına başlanması ve açığın doldurulması talimatı verdiğini sözlerine ekledi.

Kürdistan Bölgesi çalışanları, Bağdat bütçe göndermediği için Haziran ve Temmuz maaşlarını alamadılar. Irak bütçe yasasına göre, petrol ihracatı karşılığında Kürdistan Bölgesi'nin bütçe payının banka hesabına yatırılması gerekiyor.