Haşdi Şabi referandum gerekçesiyle Kürtlere saldırıyor

Haşdi Şabi referandum gerekçesiyle Kürtlere saldırıyor

Parlamentonun  Süleymaniye'deki ofisine yazılı başvuruda bulunan gurubun sözcüsü Esra Feyli, yaptığı açıklamada, bir süredir ciddi sıkıntılar yaşadıklarını ve saldırılara maruz kaldıklarını ifade ederek şunları söyledi: 

" Kürdistan Bölgesi'nde referandum tarihinin açıklanmasından sonra, birçok saldırı ve tehditlerle karşı karşıya kaldık ve şimdiye kadar üç kardeşimiz katledildi. Bu yüzden bir dilekçe hazırlayıp, parlamento başkanına sunmaları ve bu tehditleri önlemek için çalışmaları amacıyla Kürt milletvekillerine sunduk.  Irak parlamentosunun, bir yasa çıkararak bizi bu tehdit ve tehlikelerden kurtarmalarını istedik. Haşdi Şabi'ye bağlı Asaib Ehlilhak örgütü iş yerlerimize, evlerimize zaman zaman saldırılarda bulunmaktadır. Gönderilen tehdit mektuplarında yaşadığımız yerlerden sürülme ve mallarımıza el koyma tehditlerine maruz kalıyoruz. "

Feyli Kürtlerin başvurusundan sonra bir açıklamada bulunan  Irak parlamentosunda Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK)  Milletvekili Bahtiyar Şaveys, "Referandum meselesinin başlamasından sonra özellikle  Bağdat'ta yaşayan Feyli Kürtlere karşı tehditler başlamıştır ve  Bağdat'ta üzücü hadiseler oluyor. Geçen hafta parlamento ve parlamento dışında harekete geçtik. Yetkililerle toplanıp, bu durumun kabul edilmediğini söyledik." dedi.