ABD: 'KDP’ye yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz'

ABD Dışişleri Bakanlığı, dün Bağdat’ta KDP binasına yapılan saldırıyı kınadı.

ABD: 'KDP’ye yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz'

Irak başkenti Bağdat’ta Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) binasına yapılan saldırıyı ilişkin ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yazılı bir açıklama yapıldı.

Bakanlık sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, " Özgürce açıklama yapmak ve eleştirmek demokrasinin temel ilkeleridir. Heşdi Şabi’ye bağlı gruplar tarafından KDP binasına yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz” denildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.

“İran'a yakın grupların Irak hükümetinin iradesi dışında yürüttüğü bu istikrarsızlaştırıcı faaliyetler etnik ve mezhepsel sorunları da beraberinde getiriyor.

Irak’ın içinden geçtiği bu hassas süreçte tarafları sorumluluk duygusuyla hareket etmeye davet ediyoruz. Ülkede koronavirüs, mali kriz ve IŞİD tehdidi devam etmektedir.”

Dün sabah Heşdi Şabi yanlısı bir grup, Kürdistan Demokrat Partisi'nin Bağdat'taki binasına baskın düzenleyerek ateşe verdi. KDP binasının önünde sözde güvenliği sağlamak üzere hazır bekleyen güvenlik güçleri grubun binaya girmemesini önleyemedi. Heşdi Şabi yanlısı grup Kürdistan bayrağını da ateşe verdi. 17-10-2020 18

17-10-2020 1717-10-2020 2017-10-2020 14