Başkan Mesud Barzani: Mayıs Devrimi Kürt halkının direnişinde önemli bir aşamadır

Başkan Mesud Barzani Gulan Devrimi’nin, Kürt halkının mücadele iradesinin hiçbir zaman kırılmadığını ve özgürlük için yeni bir soluk ve güçle devam edeceğini gösterdiğini söyledi.

Başkan Mesud Barzani: Mayıs Devrimi Kürt halkının direnişinde önemli bir aşamadır

Başkan Mesud Barzani, Gulan (Mayıs) Devrimi’nin 46’ncı yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

“Mayıs Devrimi, Peşmerge ve Kürt halkının direnişinde önemli bir aşamadır” diyen Barzani, bu devrimin, Büyük Eylül Devrimi'nin devamı olduğunu ve aynı amaç ve mesajı taşıdığını söyledi.

Barzani, “Bu devrim, bir süreçte Kürt halkının mücadelesinin kısa bir süreliğine dursa da, Kürt halkının mücadele iradesinin hiçbir zaman kırılmadığını ve özgürlük için yeni bir soluk ve güçle devam edeceğini gösterdi. Bugün var olan özgürlük ve kazanımlar, halkımızın Mayıs Devrimi ve diğer tüm devrimlerde döktüğü kanın ve fedakarlıklarının ürünüdür” ifadelerini kullandı.

Mayıs Devrimi'nin 46’ıncı yıl dönümü vesilesiyle devrime fedakarca katılan Kürt halkına, tüm örgüt ve Peşmergelere şükranlarını dile getiren Barzani, gün vesilesiyle Mayıs Devrimi'nin ilk şehidi Seyyid Abdullah Hacı Omerani ve tüm Kürdistan şehitlerimini andı.

İran ve Irak arasında 6 Mart 1975 yılında imzalanan Cezayir Antlaşması’nın ardından Baas rejimine karşı gerçekleşen Eylül Devrimi’nden sonra da 26 Mayıs 1976 Mayıs Devrimi başladı.