KDP, Irak'taki erken seçimlere katılmaya hazır

KDP Seçim Ofisi Sorumlusu Xesro Goran, KDP'nin Irak'taki yapılması planlanan erken seçimlere katılmaya hazır olduğunu söyledi.

KDP, Irak'taki erken seçimlere katılmaya hazır

K24’e konuşan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Seçim Ofisi Sorumlusu, 1992 yılından beri seçimlere katıldıklarını belirterek, “KDP olarak 92’den beri her zaman temiz, adil ve sorunsuz seçimlerin yapılmasından yana olduk.  Bu amaçla Kürdistan Bölgesi'nin her yerinde ve bütün Kürdistani bölgelerde sandıklarda gözlemcilerimiz oluyor” dedi.

Irak’ta 10 Ekim’de gerçekleşecek erken seçimde Kerkük, Şengal, Xaneqin ve diğer Kürdistani bölgelerde seçimlere katılmama ihtimallerinin olduğunu ifade eden KDP’li yetkili, “Çünkü parti ofislerimiz işgal edilmiş, kadrolarımız bu bölgelerde yok ve  adaylarımız şehirlere giriş yapamıyoe. Ancak ofislerimizi yeniden açmak ve bu bölgelere kolayca gitmek için Bağdat hükümetiyle görüşmelerimiz devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Xesro Goran, KDP’nin Kürdistan Bölgesi ve Kürdistani bölgelerinin dışında Bağdat ve Kerbela gibi 30'dan fazla seçim bölgesinde adaylarının olduğunu kaydetti.

Goran ayrıca, KDP'nin, Irak Parlamentosu’ndaki konumunu korumak ve ve etkisini artırmak için her türlü çabayı gösterdiğini vurguladı.

Irak’ta 10 Ekim'de erken seçim yapılacak.