Başkan Mesud Barzani, İngiltere ve İtalya büyükelçileri ile görüştü

Başkan Mesud Barzani, İngiltere'nin Bağdat Büyükelçisi Mark Bryson-Richardson ve İtalya’nın Bağdat Büyükelçisi Bruno Antonio ile ayrı ayrı görüştü.

Başkan Mesud Barzani, İngiltere ve İtalya büyükelçileri ile görüştü

Başkan Barzani’nin ofisinden yapılan açıklamaya göre, Barzani- Bryson-Richardson görüşmesinde İngiltere’nin Erbil Başkonsolosu David Hunter da hazır bulundu.

Irak'taki siyasi durum, parlamento seçimlerinin ardından yaşanan gelişmelerin ele alındığı görüşmede yeni Irak hükümeti kurma çabaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşmede Kürdistan Bölgesi ile Irak hükümeti arasındaki ilişkiler ve Peşmerge güçleri ile Irak güvenlik güçleri arasında istikrarı koruma ve terörizme karşı işbirliği konuları da görüşüldü.

Başkan Barzani, görev süresi dolan İtalyan Büyükelçi’yi kabul etti

Başkan Mesud Barzani ayrıca, görev süresi sona eren İtalya’nın Bağdat Büyükelçisi Bruno Antonio ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

Kürdistan halkının teröre karşı mücadelede gösterdiği direniş ve ödediği bedelleri hatırlatan Antonio, ülkesinin Peşmerge Güçlerine destek vermeye devam edeceğini söyledi.

Kürdistan halkını İtalyan halkının yakın dostu olduğunu vurgulayan Bruno Antonio, Kürdistan Bölgesi’nin Irak ve bölgenin istikrarı açısından etkin bir konuma sahip olduğunu dile getirdi.

Başkan Barzani de Kürdistan halkına ve Peşmergeye verdiği destekten ötürü İtalya hükumetine teşekkür etti ve iki taraf arasındaki dostluk ilişkilerinin geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Irak’taki siyasi durum, seçim sonuçları ve terörle mücadele konuları da görüşmede ele alınan diğer başlıklar oldu.

Başkan Barzani, İtalyan Büyükelçiye yeni görevinde başarılar diledi.