Mithat Sancar: Hedefimiz yüzde 15’ten yukarıdır

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar partisinin Mersin mitinginde yaptığı konuşmada, “Hedefimiz yüzde 15'ten yukarıdır. Önümüzdeki seçimlerde yüzde 15'in altında oy alırsak, başarısız sayacağız kendimizi” dedi.

Mithat Sancar: Hedefimiz yüzde 15’ten yukarıdır

Mersin’de partisinin düzenlediği mitingde konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “iktidarın istifa etmesi ve derhal seçim kararı alması gerektiğini” söyledi.

Sancar, “Eğer kendine güveniyorsa, ekonominin kitabını yazdığı iddiasında samimiyse, politikalarına inanıyorsa getirsin sandığı koysun buraya, bakalım halktan ne cevap olacak. Buyursunlar getirsinler sandığı, halktan alsınlar cevabı.  Bizim seçim hazırlığımız gördüğünüz gibi her an vardır” diye konuştu.

“Biz değiştireceğiz bu bozuk düzeni” diyen Sancar, “Bu otoriter, sömürücü, bu zulüm düzenini ancak biz değiştirebiliriz arkadaşlar. Buna inanın, mücadelemizde kararlıyız. Mücadelemizde inatçıyız, ısrarcıyız” ifadelerini kullandı.

“Bu ülkede bizsiz barış, demokrasi ve ekonomide adalet olmaz”

Mithatr Sancar sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim çözüm önerilerimiz var. Bizim önerilerimizi hayata geçirecek birikimimiz var. Bizim bu sorunları çözecek irademiz var. Çünkü biz bu ülkeye barışı getirmeye kararlıyız, savaşları bitireceğiz. Kürt sorununda demokratik çözümü getireceğiz. Kürt sorununda çözüm aynı zamanda toplumsal barış demektir. İşte barışı, demokratik çözümü getirdiğimizde bu talan düzeninin temelini yok edeceğiz. Bu sömürü ve talan savaş politikaları üzerine kurulmuştur. Bu ülkeye demokrasiyi biz getireceğiz. Bizsiz bu ülkede barış olmaz, demokrasi olmaz, ekonomide adalet olmaz, halk için refah olmaz. İşte kanıtı sizlerin coşkusu, sesi ve nefesidir.”

“Yüzde 15'in altında oy alırsak, başarısız sayacağız kendimizi”

Seçim barajına değinen Sancar, “Barajlar koydular önümüze. Güya barajlarla bizi engelleyeceklerdi. Şimdi biz kendimize baraj koyduk. Diyoruz ki önümüzdeki seçimlerde yüzde 15'in altında oy alırsak, başarısız sayacağız kendimizi. Hedefimiz yüzde 15'ten yukarıdır” değerlendirmesinde bulundu.

“Tahir Elçi’yi göz göre göre katlettiler”

“6 yıl önce Diyarbakır'da Dört Ayaklı Minare'nin önünde barış istemek için basın açıklaması yapmaya giden sevgili kardeşim Tahir Elçi’yi göz göre göre katlettiler” diyen Sancar, “Tahir Elçi gibi pek çok değerimizi barış ve demokrasi mücadelesinde yitirdik ama onları unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Onların mücadelesini biz kendi sorumluluğumuz, mirasımız, vicdani borcumuz olarak üstlendik ve sürdüreceğiz. O mücadeleyi sonuna kadar, barış için, demokrasi için, eşitlik için, adalet için bedel ödeyen kardeşlerimize sözümüz olsun” dedi.