Mesud Barzani: Vatan için şehadet büyük bir onurdur

IŞİD saldırısında şehit düşen Peşmergelerin ailelerine başsağılı dileyen Başkan Mesud Barzani, “Vatan ve ülke topraklarının savunması uğruna şehit olup bedel ödemek en büyük onur ve şereftir” dedi.

Mesud Barzani: Vatan için şehadet büyük bir onurdur

Süleymaniye’de 5 Peşmergenin şehit düştüğü, 4 Peşmergenin de yaralandığı IŞİD saldırısına ilişkin bir mesaj yayımlayan Başkan Mesud Barzani, “Ne yazık ki dün gece Kuleco’da IŞİD teröristlerinin terör saldırısı sonucunda kutsal görevleri başında olan bazı Peşmergelerimiz şehit düşmüş, bazıları da yaralanmıştı” dedi.

Şehitlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifa dileyen Başkan Barzani, ““Vatan ve ülke topraklarının savunması uğruna şehit olup bedel ödemek en büyük onur ve şereftir. IŞİD savaşı şehitleri ve Kürdistan özgürlük davası şehitlerinin ruhuna binlerce selam” ifadesini kullandı.  

IŞİD mensupları dün gece, Süleymaniye’nin Germiyan Özel İdaresi Kifri ilçesine bağlı Kuleco kasabasında Peşmerge 5’inci Piyade Tugayı mevzilerine saldırdı.

Peşmergenin karşılık vermesi üzerine yaşanan çatışmada 4 Peşmerge yaralandı.

Yola döşenen el yapımı patlayıcı ise çatışma esnasında bölgeye takviye giden Peşmerge aracının geçişisi sırasında infilak etti. Araçta bulunan 5 Peşmerge şehit olmuştu.

IŞİD’in bölgedeki saldırıları devam ediyor

IŞİD Haziran 2014'te Irak’ın en büyük ikinci kenti Musul ile Salahaddin ve Anbar'ın tamamını, Diyala ve Kerkük kentlerinin de bir kısmını ele geçirmiş, sözkonusu bölgeler yıllar içinde Irak ordusu, Peşmerge ve Uluslararası Koalisyon`un desteği ile örgütten geri alınmıştı.

Eski Irak Başbakanı Haydar Abadi, 9 Aralık 2017'de, IŞİD'e karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu.

IŞİD'in bölgeden çıkarılması ve kentlerin geri alınmasının üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen örgütün özellikle Kerkük, Diyala, Musul, Salahaddin ve Anbar'ın kırsal bölgelerindeki saldırıları devam ediyor.