Başkan Mesud Barzani: Meşru bir davanın sahibiyiz

Mesud Barzani, Bağdat ile sorunların " anayasaya uygunluk, ortaklık, uzlaşı” ilkesi ile çözülmesi gerektiğini belirterek, "KDP çatışma ve derinleşen krizlerden yana değil, onun için önemli olan vatandaşların anayasal haklarını ve onurunu korumaktır “ dedi.

Başkan Mesud Barzani: Meşru bir davanın sahibiyiz

Başkan Mesud Barzani, bugün Irak Parlamentosu’ndaki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) milletvekilleri ile bir araya geldi.

Başkan Barzani’nin ofisinden yapılan açıklamaya göre; toplantıda Irak’taki siyasi durum, siyasi süreçte atılan  adımlar ve değişikler gündeme geldi.

Başkan Mesud Barzani Irak seçimlerinin Ekim 2021’de yapılmasına rağmen henüz hükümetin kurulamadığını ve cumhurbaşkanın seçilemediğine dikkat çekerek, “KDP, seçim sonrası süreçteki tüm ısrar ve çabası vatandaşların refahı, ülkenin istikrarına hizmet etme amaçlı olmuştur” dedi.

 “Siyasi değişiklikler ve denklemler ne olursa olsun meşru bir davamız var” diyen Barzani, siyasi değişiklikler nasıl olursa olsun önemli olan ilkeli davranmak olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Sorunların anayasaya bağlılık ve ortalık, uzlaşı ve denge prensipleri gözetilerek çözülmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu prensipler gelecekteki hükümet ile tüm siyasi gruplar nezdinde kendini göstermeli.”

"KDP çatışma ve derinleşen krizlerden yana değil” diyen Başkan Barzani, kendileri  için önemli olanın vatandaşların anayasal haklarını ve onurunu korumak olduğunun altını çizdi.

Başkan Barzani'nin ofisinden yapılan açıklamaya göre, Irak parlamentosundaki KDP grubunun görev ve çalışmalarının iyileştirmesine ilişkin ise Başkan Barzani net tavsiyelerde bulunarak, "Irak parlamentosundaki KDP fraksiyonunun üyeleri kendilerini vatandaşların ve seçmenlerin hizmetkarı olarak görmeliler " dediği bildirildi.

12- Haziran’da Irak parlamentosundaki Sadr Hareketi fraksiyonunun 73 üyesi, Irak'taki siyasi çıkmaza, cumhurbaşkanı seçilememesi ve yeni Irak hükümetinin kurulmasına tepki olarak toplu halde istifa etti.