Duhok’ta yangın faciası: Aynı aileden 3 Rojavalı Kürd yanarak can verdi!

Duhok’ta bir tavuk çiftliğinde çıkan yangında aynı aileden ikisi çocuk 3 Rojavalı Kürdün yanarak can verdiği, en az 3’ünün ise yaralandığı bildirildi.

Duhok’ta yangın faciası: Aynı aileden 3 Rojavalı Kürd yanarak can verdi!

Rûdaw'da yer alan haberde, ailenin Rojava'dan Kürdistan Bölgesi’ne gelen Mahmud Şebo Abdulrahman’ın ailesi olduğunu, Duhok’taki Sanayi Mahallesi’nde bir tavuk çiftliğinde çalıştıklarını ve aynı yerde de ikamet ettiklerini aktarıldı.

5 gün önce meydan gelen yangının öncelikle tavuk çiftliğinde katalitik sobaya takılı bir tüpün patlaması sonucu çıktığı ve ardından ailenin kaldığı bölüme sıçradığı kaydedildi.

Yangında Mahmud Şebo Abdulrahman, eşi, 3 kızı ve 72 yaşındaki annesi ağır şekilde yaralandı.

7 yıldır tavuk çiftliğinde hem çalışıyor hem de yaşıyorlardı

Tedavi altında alınan ailenin babaannesi, iki kız torunu son iki günde tedavi gördükleri hastanede birer gün arayla can verdi.

Hastaneye kaldırılan Mahmud Şebo Abdulrahman, eşi ve kızının tedavisi sürüyor.

Ailenin yakını Welid isimli Rojavalı vatandaş, yangının katalitik sobaya takılı tüpün nedeni henüz bilinmeyen bir sebeple patlamasından kaynaklı çıktığını ve yarım saat içerisinde tüm çiftliğin küle döndüğünü söyledi.

Mahmud Şebo Abdulrahman ile ailesi 7 yıldır tavuk çiftliğinde çalışıyordu.

Çiftlik sahibi Haci Emin; Mahmud Şebo Abdulrahman ile ailesinin Rojava’dan Kürdistan Bölgesi’ne sığınan bir Kürd aile olduğunu, 7 yıldır eşi ile birlikte çiftlikte çalıştıklarını söyledi.

Emin “Saat 22.20 sularında çiftlikte yangın çıktığı haberini aldım. Olay yerine ulaştığımda aile fertlerinin tümünün yaralı şekilde kurtarıldıklarını ve hepsinin yaşadığını gördüm” dedi.

Babaanne ve 2 torunu can verdi

Mahmud Şebo Abdulrahman’ın 7 yaşındaki Rezan Mahmud ve 3 yaşındaki Yasmin Mahmud isimli iki kızının dün tedavi gördükleri hastanede, 72 yaşındaki annesi Rehma Salih'in ise bugün sabaha doğru yaşamını yitirdiği belirtildi. 

Tedavi altındaki Mahmud Şebo Abdulrahman ve eşinin durumunu iyiye doğru gittiği, tedavi altındaki diğer kızının ise hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Rûdaw’ın edindiği bilgilere göre Abdulrahman, 4 kızı, eşi ve 70 yaşındaki annesi ile birlikte tavuk çiftliğinde hem çalışıyor hem de orada ikamet ediyorlardı. 

Mahmud Şebo Abdulrahman’ın Halep’in Til Elem köyü nüfusuna kayıtlı olduğu ve 7 yıldır Kürdistan Bölgesi’nde yaşadığı kaydedildi.