Başkan Barzani Pêşrew Dizayi'nin ailesi ile görüştü

Başkan Mesud Barzani, Erbil’in Pirmam nahiyesindeki konutunda İran saldırısında yaşamını yitiren Kürd iş insanı Pêşrew Dizayi’nin ailesi ve yakınlarını kabul etti.

Başkan Barzani Pêşrew Dizayi'nin ailesi ile görüştü

Başkan Barzani’nin ofisinden yapılan açıklamaya göre; Pêşrew Dizayi’nin hayatını kaybetmesine neden olan İran Devrim Muhafızları’nın füzeli saldırısına ilişkin Başkan Barzani, “Bu zulüm şehit Pêşrew Dizayi’ninn ailesine ve Kürd halkına karşı işlenmiş büyük bir suçtur” dedi.  

Görüşmede Kürdistan’ın tanınmış şahsiyetlerinden Muhsin Dizayi Başkan Barzani’ye desteklerinden ve tavrından ötürü teşekkür etti. Açıklamaya göre Dizayi, "İlk günden itibaren felaketi kendi üzüntüsü sayan, bu felakette şehit olanların cenaze törenine katılan Başkan Barzani'ye teşekkür ederim” dedi.

Pêşrew Dizeyi'nin kardeşi Abdullah Mecid Dizayi de kendisi ve ailesi adına Başkan Barzani’ye müteşekkirlerini sunarak, Kürdistan’ın refahı için şehit Pêşrew Dizayi’nin can verdiği  yolda hizmetlerini sürdüreceklerini ifade etti.

15 Ocak tarihinde İran Devrim Muhafızları Erbil’e yönelik 11 füze ile saldırı düzenledi.

5 füze Kürd iş insanı Pêşrew Dizayi’nin evine ,sabet etti. Saldırıda Pêşrew Dizayi, 11 aylık kızı Jşna Dizayi ve o gün Dizayi’nin evinde misafir olan Kerem Mikhail isimli Iraklı iş insanı  yaşamını yitirdi. Yaşamını yitirdiği tahmin edilen Michel isimli Filipinli çalışanın ise cesedine ulaşılamadı. Saldırıda Pêşrew Dizayi’nin eşi Dr. Hana Cutyar, iki oğlu da dahil 16 sivil ise yaralandı.