Başkan Mesud Barzani: Özgür ve adaletli bir seçimi destekliyoruz

Başkan Mesud Barzani, Almanya’nın Erbil Başkonsolosu Klaus Streicher ve Hollanda’nın Erbil Başkonsolosu Jaco Beerends ile görüştü.

Başkan Mesud Barzani: Özgür ve adaletli bir seçimi destekliyoruz

Başkan Barzani’nin ofisinden yapılan açıklamaya göre Başkan Mesud Barzani, başkent Erbil’in Pirmam ilçesinde Almanya Başkonsolosu Streicher ile Hollanda Başkonsolosu Beerends’i kabul etti.

Kürdistan Parlamento seçimleri ile Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) seçimlere ilişkin tutum ve yorumlarının ele alındığı görüşmede, Hollanda ve Almanya konsolosları seçim yapılmasının önemini vurgulayarak demokrasinin yüzünü temsil eden adil bir seçimin yapılmasına ülkelerinin desteklerini yineledi.

Başkan Mesud Barzani de Hollanda ve Almanya'nın Kürdistan halkının davasını desteklemedeki rolüne övgüde bulunarak, KDP’nin Kürdistan'da meşruiyetin ve seçimlerin kurucusu olduğunu ve son iki yıldır seçimlerin zamanında yapılması için her türlü çabayı gösterdiğini vurguladı.

Seçimlerin engellendiğini, şeffaf ve adil bir seçim için sorun çıkarmak için dış müdahalelere ve federal mahkemeye başvurulduğunu belirten Başkan Mesud Barzani, “Dini ve etnik gruplarının seçimlerden mahrum olması, 400 binden fazla seçmenin oy kullanmaması ve seçimlerde uygunsuz prosedür ve mekanizmaların uygulanması, seçimlerin Kürt halkının gerçek sesini yansıtmamasına neden oluyor” ifadelerine yer verdi.

KDP’nin özgür ve adil bir seçimin yapılmasını desteklediğini vurgulayan Başkan Barzani, sürecin Kürt halkının iradesini ve gerçek sesini demokrasiye ve bölge kurumlarının meşruiyetine hizmet edecek şekilde temsil etmesi için seçim dosyasındaki tüm teknik eksikliklerin, anayasal ve hukuki ihlallerin giderilmesinin gerekli olduğuna vurgu yaptı.