Başkan Mesud Barzani'den Yuri Nebiyev’in vefatına ilişkin taziye mesajı

Başkan Mesud Barzani, Rusya’da hayatını kaybeden Yuri Nebiyev’in Kürtlerin birlik olmasında ve milli düşüncenin yayılmasında önemli rol oynadığını vurguladı.

Başkan Mesud Barzani'den Yuri Nebiyev’in vefatına ilişkin taziye mesajı

Başkan Mesud Barzani, Kürt Halkına Yardım ve Destek Örgütü Başkanı ve Riya Taze internet sitesi sorumlusu Yuri Nebiyev’in hayatını kaybetmesinin ardından başsağlığı mesajı yayımladı.

Başkan Barzani, söz konusu mesajında, “Rusya’daki Kürt Halkına Yardım ve Destek Örgütü Başkanı Yuri Nebiyev’in ölüm haberini derin üzüntüyle almış bulunmaktayım.  Mamoste Yuri Nebiyev, Kürtlerin birlik olmasında, Kürt kültür ve milli düşüncenin yayılmasında önemli rol oynayan sadık ve milli bir şahsiyetti” ifadelerini kullandı.

Yuri Nebiyev’in ailesine, yakınlarına ve Kürt Halkına Yardım ve Destek Örgütü’ne başsağlığı dileyen Başkan Barzani, “Yüce Allah’tan, merhuma ruhunu rahmetine kavuşturmasını diliyor, herkese sabır ve huzur vermesini temenni ediyorum” dedi.

Rusya’da bulunan Kürt Halkına Yardım ve Destek Örgütü Başkanı ve Riya Taze internet sitesi sorumlusu Yuri Nebiyev, 68 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Nebiyev’in, Moskova’daki bir hastanede tedavi gördüğü öğrenildi.

1953 yılında Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te dünyaya gelen Nebiyev, Sovyetler Birliği’nin yıkılmasının ardından Moskova’ya yerleşti.

Rusya Kürtlerinin önde gelen isimlerinden olan Yuri Nebiyev, Kürt davasının önemli savunucularındandı.