Erbil Uluslararası Havalimanı'na roketli saldırı

Erbil Uluslararası Havalimanı’na roketli saldırı gerçekleştirildiği öğrenildi. Kürdistan Terörle Mücadele Birimi, saldırının bomba yüklü hava aracı ile gerçekleştirildiğini açıkladı.

Erbil Uluslararası Havalimanı'na roketli saldırı

Kürdistan Anti-Terör, saat 23.30 Erbil Uluslararası Havalimanı'na patlayıcı yüklü bir insansız hava aracı (İHA) ile saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre, söz konusu saldırıda herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

Ayrıca, saldırı sonucu çıkan küçük çaplı yangının da söndürüldüğü kaydedildi.

Saldırının ardından ABD'nin Erbil Konsolosluğu'nun sirenlerinin devreye girdiği belirtildi.

Erbil Uluslararası Havalimanı Müdürü Ahmed Hoşyar, uçuşların durdurulmadığını söyledi.

Durumun kontrol altında oluğunu belirten Ahmed Hoşyar, emniyet güçlerinin uçuşların durdurulmaması için gerekli tüm önlemleri aldığını kaydetti

14 Nisan’da da İHA ile Erbil Uluslararası Havalimanı’na saldırı düzenlenmişti.

Seyid Şuheda Ketayibi Komutanından Tehdit 

Bu arada saldırının Irak’taki Haşdi Şabi milis grubu bileşenlerinden Seyid Şuheda Ketayibi (Tugayı) Komutanı Ebu Ala Welay'ın ABD güçlerini tehdit eden açıklaması ardından gelmesi dikkat çekti.

Ebu Ala Welay, bugün yaptığı açıklamada, “Havadan, karadan ve denizden; Irak ile Kürdistan Bölgesi sınırı boyunca her taraftan kapsamlı bir operasyon başlatmak istiyoruz. İntikam yemini ettik ve artık Amerika ile savaşabiliriz” dedi.

Welay, yapacakları operasyonun Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın yanı sıra Suriye, Ürdün, Kuveyt ile Suudi Arabistan sınırlarını da kapsayabileceğini söyledi.