Anket: KDP seçimlerde diğer partilerin toplamından daha fazla kürsü elde ediyor

Irak merkezli Al-Rafidain Diyalog Merkezi (RCD) 2021 seçimlerinin sonuçları hakkında bir anket yayınladı. Ankete göre, KDP seçimlerde diğer Kürt partilerinin toplamından daha fazla kürsü elde ediyor.

Anket: KDP seçimlerde diğer partilerin toplamından daha fazla kürsü elde ediyor

Rafidain Diyalog Merkezi RCD, 10 Ekim ' de gerçekleşecek olan parlamento seçimlerinin beklenen sonuçlarına ilişkin önemli bir anket gerçekleştirdi.  Tüm Irak ve Kürdistan Bölgesi vilayetlerinde  çeşitli yaş ve eğitim düzeylerinden 5600 kişi ile ilgili seçmenler ile anket düzenleyen RCD’nin raporuna göre, KDP diğer tüm Kürdistan partilerinin toplamından daha fazla sandalye sahibi oluyor.

10 Ekim’de Irak’ta gerçekleşecek parlamento seçimlerinde 84 seçim merkezinde 24 milyon 900 bin seçmen 329 parlamenteri seçmek için sandık başına gidiyor. Kürdistan Bölgesi'ndeki seçmenler ise Erbil’de 11, Süleymaniye’de 13 ve Duhok ilinde 8 parlamenter Irak Parlamentosu için seçecek.

Irak ve Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi partiler ile bağımsızlar ile birlikte 3 binin üzerinde kişi aday oldu.

Irak Bağımsız ve Yüksek Seçim Kurulu’nun açıklamasına göre; 167 siyasi partinin 58’i 21 ittifak içerisinde seçime girerken 789 bağımsız aday, 959 ittifakların ve bin 501 aday ise partilerden seçim yarışına katılıyor.

Yapılan ankete göre, KDP diğer siyasi partilerinin toplamından daha fazla kürsü sahibi oluyor.

RCD’nin anketine göre, KDP Irak Parlamentosu’nda 29 sandalye elde ederken YNK ve Goran Hareketi ittifakı 20, bağımsız ve diğer partiler ise 7 sandalyeye sahip oluyor